Bouře nevole! Tohle si Karel Gott (†80) nezasloužil ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Bouře nevole! Tohle si Karel Gott (†80) nezasloužil ...

Karel Gott
Karel Gott (Foto Kalendář Proměny a ara )

Pohádka Když draka bolí hlava měla premiéru v kinech již před rokem, nyní se jí mohli dočkat i diváci u televizních obrazovek. Přestože se snímek v zahraničí těší velké oblibě, čeští diváci jsou s pohádkou velmi nespokojení. I přesto, že v ní hrál Karel Gott (†80).

Premiéra televizní pohádky s Gottem se stala nejsledovanějším nedělením pořadem. Přestože si snímek nenechalo ujít 1,06 milionů diváků, úspěchu se nedočkala. Divákům vadilo, že zpěvák mluví slovensky a slovenská herečka Kamila Magálová (68) zase česky. "Při vší úctě ke Karlu Gottovi, byla jeho slovenština hrozná, trhala uši," napsal jeden z diváků dle webu casprezeny.pluska.sk.

Na Česko-Slovenské filmové databázi snímek Když draka bolí hlava získal jen 14 procent, a někteří snímek označují jako nejhorší pohádku všech dob. Bohužel ani v kině pohádka nezaznamenala úspěch. I přes lákavé obsazení do českých kin zavítalo jen 112 tisíc návštěvníků.

Zatímco česká filmová kritika Gotta za roli kováře příliš nepochválila, odborná porota mezinárodního filmového festivalu Kinoduel 2019 v běloruském Minsku byla zcela opačného názoru.  Pohádkový film postoupil ze stovek uchazečů mezi tři finalisty v hlavní kategorii Nejlepší rodinný film a zpěvák dostal speciální cenu za nejlepší mužský herecký výkon.

Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se jejich klip!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
alzbeta59
4. 12. 2019 • 05:59

VIte, me se ten drak taky nelibil. Co se nelibilo me, je, ze toho draka mluvili dva lide. Prece nekde musi byt clovek mluvi plynule oba dva jazyky. Meli vyhlasit konkurz.
Co se tyka Pana Gotta, ten delal co mu rekli, on byl herec. Je skoda, ze mu nedali nejakeho ucitele aby jeho slovenstine nebyla tak kostrbata.

I pres to vsechno se mi film moc libi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.