Smutný boj ex výškaře Báby: Rozhýbával dceru v inkubátoru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smutný boj ex výškaře Báby: Rozhýbával dceru v inkubátoru

Jaroslav Bába
Jaroslav Bába (Barbora Reichová (Sport))

Bojovali od prvního dne a nevzdávají se. Bývalý výškař Jaroslav Bába (35) v pořadu 13. komnata poodkryl, jak se o hendikepovanou dceru Rebeku (3) staral od samého začátku.

Během těhotenství dostali s manželkou Martinou tvrdou ránu. Dozvěděli se, že plod trpí rozštěpem páteře, přesto se chtěli dát dítěti šanci. „Přemýšleli jsme, zda nejít na potrat,“ přiznává žena bývalého atleta. Nakonec se rozhodli pro prenatální operaci, která prognózu zlepšuje. Holčička se však narodila předčasně, navíc to vypadalo, že bude od pasu dolů ochrnutá. „Nemohla natáhnout nožičky, nešly ohnout v kolenou a kyčlích. Dokonce nebylo možné ji nasadit plínku,“ povídá Martina. Už v inkubátoru proto museli nožičky protahovat. „Vlastně tou dobou začala rehabilitace. Po propuštění z porodnice jsme měli dva roky klid a další operace přišla, když se jí nohy zhoršily,“ vzpomíná Bábova manželka.

Dnes je Rebeka ochrnutá od kolenou a dělá velké pokroky. Díky péči rodičů a doktorů může drančit na trojkolce a jezdit na koni. „Ona je pro nás to jediné. Rodinné prostředí je pro ni nejdůležitější,“ ví Bába. „Moje 13. komnata je obava, zda jsme se s manželkou rozhodli správně v pokračování těhotenství. Doufám, že nám to Rebečka v budoucnu nevyčte,“ dodává.



Přečtěte si
tulip
21. 11. 2019 • 05:27

To,co jste pane a paní Bábovi,s pomocí lékařů dokázali je úžasné,velice vás obdivuji a věřím,že vaše Rebečka vám v životě nic nevyčte. Nám se skoro před padesáti lety narodila holčička,která měla neuzavřenou břišní stěnu,s výhřezem střevních kliček­.Bohu­žel,dr­uhý den zemřela.Tenkrát se s tím nedalo nic dělat,dnes vím o jednom miminku někde ve světě,které bylo s touto diagnozou operováno hned po narození a dnes je absolutně OK. Jsem moc ráda,že máte tak krásné,šikovné dítě a věřte,že vám bude dělat jenom radost.Mějte se všichni moc hezky. H.L.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.