Cvičitelka Kynychová popsala hrůzné chvíle: Strach o život svých dcer! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Cvičitelka Kynychová popsala hrůzné chvíle: Strach o život svých dcer!

Hanka Kynychová
Hanka Kynychová (herminapress.cz)

Hanka Kynychová (51) popsala okamžiky, které děsí snad každou nastávající maminku. Známá cvičitelka promluvila na setkání organizace Nedoklubko u příležitosti Světového dne nedonošených dětí, o předčasném porodu, který sama zažila.

Známá cvičitelka popsala, jakým peklem si prošla během těhotenství. O miminko se Kynychová snažila dva a půl roku, bohužel bez úspěchu. Proto se rozhodla uměle otěhotnět, což se podařilo. Od začátku těhotenství ji ale provázely komplikace.

„Šla jsem na běžnou kontrolu a paní doktorka Kučerová mi řekla, že musím v Podolí už zůstat, že je Sofinka nevyživovaná, a že za deset dní půjdou holky na svět. Zpanikařila jsem, brečela jsem a zůstat jsem tam samozřejmě nechtěla," řekla Kynychová dle týdeníku Sedmička.

Naštěstí si Kynychová uvědomila, jaké riziko jí hrozí a do nemocnice se rozhodla nastoupit. „Nakonec jsem si pak těch deset dní v nemocnici užila. Těšila jsem se, až holky přijdou na svět a zbavím se všech těch monitorů a vyšetření,“ svěřila se cvičitelka.

Její dcery pak přišly na svět v 31. týdnu, osm neděl před termínem. Sofinka vážila 1,10 kg a Sašenka 1,68 kg. U nedonošených miminek s váhou do kilogramu a půl přitom existuje vysoké riziko postižení dětskou mozkovou obrnou. „Lze zachránit i 500 gramové miminko, takže moje holky byly vlastně velké a díky paní doktorce i dobře připravené na to, že přijdou na svět,“ řekla dle Sedmičky trojnásobná maminka.

„Měla jsem to štěstí, že jsem to do Podolí, kde se o mě starali, měla kousíček, takže jsem mohla chodit za holkami kdykoliv jsem chtěla. Jen jsem přijala ten řád, který v Podolí je. Měla jsem vedení sestřiček. Řekly mi, když tady budete tehdy a tehdy, můžete dělat to a to a já jsem si toho hrozně vážila. Takže jsem s holkami byla vždycky celý den, co to šlo, hlavně na hodiny kojení a přebalování,"  dodala Kynychová.

Hanka Kynychová (51) si odmítala přiznat stárnutí:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.