Spolupracovník Gotta v zajetí smutku: Kvůli další rakovině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Spolupracovník Gotta v zajetí smutku: Kvůli další rakovině!

Karel Gott a Pavel Větrovec v šatně před koncertem
Karel Gott a Pavel Větrovec v šatně před koncertem (Karel Kopáč, instagram)

Stíhá ho rána za ranou. A to kapelník Karla Gotta (†80) myslel, že svoje 70. narozeniny oslaví s velkou pompou a v radosti. Pavlu Větrovcovi (69) ale nejdřív zemřel zpěvák, s nímž strávil více než půlku svého života, a teď kvůli zákeřné rakovině bojuje o život jeho saxofonista Honza.

„Neumím vůbec popsat, jak mi je, a ty narozeniny snad nechci ani slavit. A to jsem se na ně tak těšil,“ řekl Aha! Větrovec, jemuž dirigentskou taktovku Gottova orchestru předal v roce 1982 Ladislav Štaidl(74). 


Oslavu jeho sedmdesátin, jež se odehrají formou benefičního koncertu 3. listopadu v pražském Divadle U Hasičů, organizuje Petr Salava (64), jehož Amfory je Větrovec členem. A datum naplánoval už před několika měsíci. Vystoupí tam totiž naše pěvecké špičky a v hledišti budou sedět snad každý, kdo v českém showbyznysu něco znamená.


Když se Slavíkovi naplno rozvinula akutní leukemie, Větrovcovi bylo jasné, že Karel nevystoupí, ve skrytu duše si ale přál, aby seděl alespoň v hledišti. To se mu už bohužel nesplní, Gott zemřel 1. října. „Byla to rána, která se snad nezahojí nikdy,“ svěřil se Větrovec. Jak ale zpívá Freddie Mercury (†45) – Show musí pokračovat... A to si hudebník Větrovec plně uvědomil a jel dál.


Krátce po Slavíkově smrti ale přišla další rána. S rakovinou teď bojuje saxofonista jeho kapely, kterému není ani padesát let. „Lékaři ho nejdřív operovali, a teď mu řekli, že si s ním už neví rady a ať vyhledá léčitele. Dali od něho ruce pryč. A to je strašný, to je horší, než Karel. Tak mladej kluk to je. Jsem z toho úplně vedle, úplně mimo jsem – a to mám být za pár dnů v dobré náladě,“ povzdechl si Větrovec.

Mládí nemoc zahubilo


Větrovec už slovo rakovina nemůže ani vyslovit. Není divu. Když jeho synovi Tomášovi bylo 11 let, rok bojoval o život s akutní leukemií v nemocnici. Naštěstí byl mladý a transplantace kostní dřeně nemoc zahubila.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.