Šokující důvody útěku Bubílkové ze Slovenska! Šlo o vlastní krev | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šokující důvody útěku Bubílkové ze Slovenska! Šlo o vlastní krev

Zuzana Bubílková
Zuzana Bubílková (Aha! - Dalibor Puchta)

Zuzana Bubílková (67) se na křtu knihy rozpovídala o tom, jak se živila během komunistického režimu. Moderátorka tehdy nesměla pracovat a klid neměla ani po sametové revoluci. Těžkým obdobím si prošel také její syn, kterého na škole šikanovali!

Oblíbená moderátorka, která se do podvědomí diváků dostala zejména díky pořadu Politické harašení, promluvila o těžkém období po sametové revoluci. Tehdy herečka nesměla pracovat. „Na to období vzpomínám ráda, protože co člověk prožije, nedá se podruhé vrátit. Mě rok 1989 vyšvihl tam, kde jsem. Byla jsem nuceně na volné noze, protože mi emigroval manžel a vyhodili mě z rádia. Já jsem dělala kdeco. Dokonce jsem tkala koberce. Pak přišel rok 1989, vše se uvolnilo a já jsem začala externě spolupracovat se Slovenskou televizí. Když vypukla revoluce, zvolili mě zástupkyní šéfredaktora zpravodajství. Z ulice a z volné nohy jsem se ocitla na takovém postu,“ zavzpomínala moderátorka dle webu expres.cz.

Tento »skok« však nebyl první ani poslední, který Bubílková prožila. „Jednou mi zakázali chodit do Slovenské národní rady, protože se dozvěděli, že jsem se narodila na Moravě. Pak tam nastoupil Rudolf Schuster, který se stal předsedou Slovenské národní rady, a ten mi to zase povolil, protože mě znal z bývalého režimu. To byly neuvěřitelné skoky. V Čechách mi nadávali, že jsem ze Slovenska, a na Slovensku mi nadávali, že jsem z Čech. To byl rok 1989–90. Kdy se to mlelo. Teď po tom nikdo neštěkne. Tehdy to bylo ale docela složité,“ svěřila se moderátorka.

Tehdejší režim však nebyl náročný pouze pro ni, ale silně zasáhl i její syna. Ten se stal jako dítě ve škole terčem šikany. „Ze Slovenska jsem odešla kvůli tomu, že se syna ve třetí třídě začali ptát, jak bude volit jeho matka. Že určitě proti Slovensku. Začali mu nadávat, že je Čech, přitom se narodil v Bratislavě. Mojí matce volali, koho to porodila. Bylo to složité. I tak to bylo pozitivní.“

Jeden čas dokonce moderátorka na Slovensko zanevřela a nějaký čas tam nejezdila. V těžkých časech měla oporu v Miloslavu Šimkovi (†63). „Moc mi pomohl Šimek, který řekl, že si z toho budeme dělat legraci. Já byla Slovenka, která přeběhla, a on si ze mě dělal soustavně legraci. Tímto způsobem se ty hroty otupěly. Z nenáviděné Bubílkové se najednou stala zase oblíbená,“ dodala dle webu expres.cz moderátoka.


 Na video se Zuzanou Bubílkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.