Dyk má důvod k dojetí: Už je to patnáct let... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dyk má důvod k dojetí: Už je to patnáct let...

Vojtěch Dyk
Vojtěch Dyk (Martin Hykl)

Funky & soulová sestava Top Dream Company oslaví 26. září patnáct let své existence na české hudební scéně. Čtrnáct muzikantů na pódiu a jejich energickou taneční show obohatí hosté jako Vojtěch Dyk nebo Ondřej Ruml, kteří v kapele dříve zpívali. Koncert proběhne v pražském Lucerna Music Baru.

„Poslední rok nežiju hudebně ničím jiným, než tímhle speciálním koncertem. Tolik muzikantů na pódiu, to bude jízda. Pozvali jsme úplně všechny, kteří kdy tímhle kolosem prošli, a strašně se na ně těším. Někteří s námi vystoupí jako hosté na pódiu, což bude krása. Jsem hrdej a pyšnej na kapelu Top Dream Company,” svěřil se producent, zakladatel a kapelník Petr „Harmy” Harmáček.

Kapela má za sebou úspěšný rok, kdy vystupovala například i jako předskokan legendární skupiny Kool & the Gang. „To byl absolutním vrchol naší kapely. Vystoupení před takovou legendou v zaplněném Fóru Karlín. Všem se nám tím splnil životní sen. Ale stejně si myslím, že naše výročí je tak silná věc, že to o něco málo převýší I tenhle zážitek,“ dodává s úsměvem současný zpěvák kapely Jakub Vaňas.

Skupina hrající mix funku, soulu a groovu si přizvala spoustu hostů, mezi kterými jistě zazáří Vojtěch Dyk a Ondřej Ruml, kteří v tomto seskupení kdysi začínali na postu zpěváků. TDC původně vznikla v roce 2004 jako cover band Tower of Power, postupně se z nich však stala autorská kapela, jejíž styl je velmi blízký například muzice Monkey Business, J.A.R. nebo Sexy Dancers. Zpěvák Matěj Ruppert si dokonce zazpíval na
loňském koncertu skupiny v LMB a zpěvák Jakub Vaňas si zase už několikrát zazpíval s Monkey Business.

Na koncertě 26. září zazní kromě jiného i devět nových písní z připravované desky, ale také songy, které kapela hrála na začátku svého působení. „Bude to pestré, těším se hlavně na nové skladby, ale i na ty první z našich začátků. V jedné z nich se totiž představí právě Vojta a Ondra,“ dodal Harmáček. Koncert začíná ve 21 hodin v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky na výroční koncert lze zakoupit v sítích Ticketpro, Ticketstream, Goout nebo na pokladnách Lucerna Music Baru.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.