Iveta Bartošová (†48): 25 let od události, jež vedla k tragédii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Iveta Bartošová (†48): 25 let od události, jež vedla k tragédii

Iveta Bartošová (†48)
Iveta Bartošová (†48) (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Jaroslav Hauer)

Před 25 lety žilo Česko největší kauzou své doby. Když na přelomu května a června 1994 Iveta Bartošová (†48) zmizela z povrchu zemského, ani její tehdejší přítel a manažer Ladislav Štaidl (74) netušil, kde se nachází. Poté, co se po 14 dnech objevila, obvinil muzikant tehdy pětadvacetiletého Romana Třísku, že zpěvačku znásilnil. Rozjel se skandál, který do té doby neměl obdoby!

V té době Iveta už osm let chodila s Láďou a bydlela s ním u něj v činžovním domě v pražské Apolinářské ulici. Jenže Štaidl pak odletěl do Las Vegas (údajně s krásnou mladou krupiérkou) a Bartošovou nechal doma samotnou. Co se od té doby doopravdy odehrálo a co bylo jen v Ivetině hlavě, dodnes nikdo na sto procent neví.

Alobal a mimozemšťané
Zpěvaččina verze byla velmi pikantní. Třísku jí prý přivedla domů sousedka s tím, že má opravit telefon. To je poslední, na čem se »únosce « i »oběť« shodli. On tvrdil, že jej pozvali na základě Ivetina podezření, že jí někdo odposlouchává telefon, ona naopak, že ji o tom přesvědčil on. „Že mě zaměřujou a chtějí zlikvidovat. Nastrčil tam i nějaké červené světýlko, před kterým jsem začala utíkat. Nakonec jsem mu to všechno uvěřila a odešla s ním,“ popsala zpěvačka knize Neměla jsem se nikdy narodit. Bartošová s Třískou odešla nejprve do jeho pražského bytu a potom na chalupu u Českých Budějovic. Tam ji prý ládoval různými prášky, přivazoval k topení, balil do alobalu, aby nemohla být vysledována mimozemšťany, a vykonával na ní své sexuální choutky.

Ztratila chuť na sex a počala Artura
Tříska od počátku tvrdil, že o znásilnění a nedobrovolném sexu nemůže být ani řeč. „Všechno, co jsme během těch čtrnácti dní podnikali, bylo dobrovolné z obou stran. Nevěznil jsem ji a necpal žádnými prášky. Naopak se mi nelíbilo, že brala diazepam,“ popsal už v létě 1994 Blesku s tím, že ke zpěvačce zahořel upřímnými city a ona s ním odešla dobrovolně, protože prožívala vztahovou krizi se svým partnerem. Bartošová prý z oněch dnů odešla s traumatem, ze kterého se nikdy úplně nevzpamatovala, a nějaký čas nebyla schopná mít sex. Nakonec se přemluvila jen proto, že toužila po dítěti. Její a Štaidlův syn Artur se narodil 11. října1996, jen sedm měsíců po skončení soudu.

Verdikt soudu: Není to pravda
Soud mezi Třískou, Bartošovou a Štaidlem trval téměř dva roky. Údajný únosce byl všech obvinění zproštěn, přestože se přihlásil jeho spoluvězeň a předložil písemné doklady o plánovaném únosu Ivety. Podle rozhodnutí soudu z 11. března 1996 byla všechna tvrzení zpěvačky o únosu a psychickém i fyzickém teroru nepravdivá.

Cesta Džambulky do Itálie a zpět
Pozoruhodné je, že něco podobného se zpěvačce stalo znovu v létě – tentokrát 2013. To už žila s podnikatelem Josefem Rychtářem (61) a prožívala velmi těžké životní období. Tehdy se objevil »ochránce žen« Zdeněk Macura (45), jenž Ivetu v době Rychtářovy nepřítomnosti také odvedl a odjel s ní do Itálie, kde ji po několika dnech předal jejímu italskému expříteli Domenicu Martuccimu (43). Také tuto kauzu provázel obří zájem veřejnosti. Rychtář obvinil Macuru z únosu a z toho, že Ivetu oblbuje sedativy. Vydal se svou Džambulku, jak jí říkal, hledat do Itálie a nakonec násilím vtrhl do Martucciho zámku, odkud zpěvačku »vysvobodil «. Ta se s Rychtářem vrátila domů do pražské Uhříněvsi, kde o rok později, 29. dubna 2014, dobrovolně ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku. Stejně jako Tříska i Macura dodnes tvrdí, že se stali jen figurkami využitými v choré mysli slavné zpěvačky. Ovšem zatímco Tříska se od minulosti a cejchu, který mu kauza způsobila, za čtvrtstoletí odřízl, Macura Ivetu stále miluje a věří, že sebevražda byla jen konspirací a jeho bohyně žije někde v utajení...

Nedožitá 50. Ivety Bartošové (†48): Rychtář vyrazil plakat na hrob!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
19. 8. 2019 • 10:19

Iveta byla komplikovaný člověk s neujasněnou představou o životě....ano, měla takový zajímavý tzv. dívčí hlas v písních to jí nelze upřít, ale jako člověk měla velké problémy, což sklouzlo do alkoholu a to je tragická cesta...viz. její konec

vt456
19. 8. 2019 • 09:31

Určite ste len "drobným nedopatrením" zabudli uviesť, že kým v prvom prípade išlo pravdepodobne o spontánnu udalosť, "únos" do Talianska bol zinscenovaný vami - bulvárom - , ktorí ste manipulovali s Macurom, Rychtářom a aj duševne chorou Ivetou tak, aby "bylo pořád o čem psát" - že jo, šmejdi?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.