Proměna Skamene (64): Vekslák teď spravuje kola | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Proměna Skamene (64): Vekslák teď spravuje kola

Roman Skamene
Roman Skamene (Herminapress)

Herec Roman Skamene (64) rozhodně nepatří mezi důchodce, kteří jsou schopni jenom si natáhnout na nohy papuče a trávit čas pasivně se svými vnoučaty. Jezdí na eletrokoloběžce, denně plave, hraje tenis, spravuje kola, a nyní se dokonce pustil i do truhlařiny. Je to zkrátka takový brouk Pytlík...

Skamene, který se proslavil například ve filmu Bony a klid, už druhým rokem žije s rodinou v luxusním domečku v Nižboru u Berouna. Po dvou letech rekonstrukcí z venkovské chalupy vytvořil rodinný dům se vším všudy, mimo jiné i s bazénem, který v těchto dnech hojně využívá. Jelikož je ale z těch, co se jen tak nezastaví, už zase vymýšlí, co dělat či vylepšovat.

Práce všeho druhu

Na chalupě si proto před pár týdny vybudoval dílnu, v níž nejenom seřizuje kola svým vnučkám Stelle (3) a Rebece (7), ale také umělecky tvoří. „Je to tak. Tohle je taková moje fabrika, kde vyrábím poličky a třeba i apartní stoličky. Zrovna tu mám jednu před dokončením, kterou ještě osmirgluji, trošku dotáhnu šrouby a může sloužit,“ předváděl Skamene, někdejší dětská hvězda Záhady hlavolamu (ztvárnil v něm Červenáčka), hrdě svůj výtvor. Truhlařina však není jeho jediným koníčkem, stále se věnuje, vzdor svému věku, sportu!

Vášnivý ekolog

„Pořídil jsem si elektrokoloběžku, kterou používám k odvážení plastů do kontejneru. A samozřejmě i k projížďkám s rodinnými příslušníky, hlavně s těmi malými. A jelikož jsem stále aktivním tenistou, vyjíždím na ní k zápasům našeho dědovského tenisového týmu, kde jsem benjamínkem. Máme v našich řadách borce, který je o třiadvacet let starší než já, takže honím fyzičku a ladím údery, abych mu v jeho sedmaosmdesáti letech stačil,“ přiznal herec, který je čiperný jak na kurtech, tak i na divadelních prknech. Pobyt na chatě si totiž zpestřuje dojížděním na komediální představení Františka Ringo Čecha (76) Dívčí válka, kde mu autor svěřil roli siláka Bivoje.

Nabral síly

Zdravému životnímu stylu se věnuje od doby, co ho dcera našla v bezvědomí. Mohly za to cigarety, kterých vykouřil i čtyřicet denně. Když měl namále, řekl si, že už to stačí, a přestoupil na neškodnou kuřáckou náhražku. Od té doby zvládne uplavat i 100 bazénů.

 Roman Skamene: Už jsem zmoudřel! Ale štve mě, když ženský hekaj!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
30. 7. 2019 • 11:34

Který vůl píše, že s vnoučaty se tráví čas pasivně? Zřejmě se o žádné vnouče nestaral.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.