Nová česká pohádka: Princezna s koulemi a potetovaný Zach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nová česká pohádka: Princezna s koulemi a potetovaný Zach!

Tetovaní Elišce sluší.
Tetovaní Elišce sluší. (Foto Aha! – Martin Sekanina, Martin Přibyl, film Princezna zakletá v čase)

Princezna, kérky i statný černoch. Tahle pohádka boří všechny tradice! Tetováním se pyšní hned dva hlavní představitelé, půvabná Eliška Křenková (29) a bývalá hvězda Ordinace v Růžové zahradě Roman Zach (46) a to přímo na krku! 

Nad Jeseníky se honí tmavé mraky. Střídavě prší a blýská se. To ale filmový štáb české fantasy pohádky nezastaví.

Tajná kérka

Klapka a na nádvoří Sobotínského zámku přijíždí princezna Ellena v podání slovenské krásky Natalie Germani (26). Není to ale typická naivní křehotinka, která pasivně čeká na záchranu od chrabrého prince. K tomu má po boku Elišku Křenkovou coby potetovanou alchymistku Amélii, svou nejlepší kamarádku. Pomalovaný krk má i její učitel magie, dvorní alchymista, kterého ztvárňuje charismatický Roman Zach. A co jejich tetování znamená? „Tak to nemůžeme prozradit, protože ve filmu hrají důležitou roli!“ řekl Aha! zdroj ze štábu.

Konkurz nebyl

Roli prince si zahrál Marek Lambora (24) úplně poprvé, ale pro tvůrce byl jednoznačnou volbou. „Marek to ani sám neví. My ho viděli na castingu nahazovat repliky princeznám. A bylo jasno! Konkurz už nebyl potřeba,“ svěřil se Aha! producent filmu Viktor Krištof (40). Na adresu hlavních ženských protagonistek si herec známý například ze seriálu Černé vdovy trošku postěžoval. „Přijedu je zachránit, ale ony se chovají, jako když mne nepotřebují! Nakonec ale pochopí, že já mám koule taky!“ směje se mladý herec.

Ví, co chce

Pro režiséra Petra Kubíka (31) je to první celovečerní pohádka a rozhodně zatím největší projekt. Herci ale nešetří pochvalnými komentáři na jeho osobu. „Petr je sebejistý a ví, co chce. Pořád je pozitivní. Je to až divný... hodnej režisér,“ směje se Martin Písařík (40), který hraje strážného Martina. Film je plný magických triků i akrobacie a do kin půjde v březnu 2020.

Křenková zpívá i střílí

Jasno měl režisér Petr Kubík (31) o představitelce Amélie, Elišce Křenkové: „ Známe se z dob, kdy nám ještě bylo náct a tajně jsem si ji do role vysnil a doufal, že kývne.“ Čerstvá držitelka Českého lva si ve filmu jako jediná i zazpívá. Přímo na tělo jí píše písničku hudební skladatel a zpěvák Lukáš D. Pařík (29), který je také spoluautorem scénáře. „Začínáme s pěveckým tréninkem. Eliška má krásný hlas a tohle není její první zkušenost se zpěvem,“ těší se na spolupráci mladý hudebník. A to není vše, co kvůli pohádce musí Křenková absolvovat. Prošla si tréninkem lukostřelby a akrobacie na závěsných lanech. „Nikdy předtím jsem lukostřelbu nedělala, ale hrozně mě baví a ve svém volnu bych se tomu ráda věnovala, ale není na to čas,“ dodala Eliška.

Africký bojovník

Tvůrci boří i další předsudky typického českého příběhu. Do role čarodějobijce obsadili Němce afrického původu Piuse Okabu (33). „Česky nemluvím, tedy zatím, ale české lidi zbožňuji, připomínají mi svou pohostinností Afričany, “ řekl Aha! urostlý cizinec.

 Kvůli práci nemá držitelka Českého lva Eliška Křenková čas na zábavu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.