Dáma a král, krimi hit na TV Nova: MILIONOVÉ ÚTRATY! KVŮLI DONUTILOVI | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dáma a král, krimi hit na TV Nova: MILIONOVÉ ÚTRATY! KVŮLI DONUTILOVI

Pro Donutila je působení v seriálu něco jako zlatý důl
Pro Donutila je působení v seriálu něco jako zlatý důl (Zbyněk Pecák)

Více času na práci, výpravnější scény a hlavně větší počet natáčecích dnů pro Miroslava Donutila (67). To všechno prodražilo pokračování krimiseriálu Dáma a Král o 3 miliony korun.

„Seriál je propracovanější, využívá více exteriérů a zajímavější lokace, jako například masokombinát,“ prozradil Aha! dobře informovaný člen štábu. To také vysvětluje, proč nové díly kriminálky z prostředí advokátní kanceláře, které šéfuje Donutil, nestály 6 milionů jako první série, ale téměř 9 milionů. A právě herecká legenda se hodně podepsala na zvýšeném rozpočtu. Musela se zajistit fiktivní vesnice, ve které žije seriálová postava Donutila Rudolf Černý.

 

„Na natáčení jednotlivých epizod je také více času a také větší počet natáčecích dnů pro Miroslava Donutila nebo Honzu Cinu,“ dodal zdroj ze štábu s tím, že se honorář pro Donutila pohybuje od 10 000 Kč do 15 000 Kč za natáčecí den. Další peníze z rozpočtu šly navíc pro nové hvězdy Evu Holubovou (59) nebo Romana Zacha (45).

V Londýně bez Londýna
V závěru první epizody druhé řady Dáma a Král se Matěj Hádek (42) coby Prokop Král a jeho dcera Klára Horová v podání Anny Linhartové (24) objeví na nábřeží řeky Temže v Londýně. „Produkce původně chtěla se štábem a herci letět přímo do Londýna. Vytížený kalendář Hádka a Linhartové to bohužel neumožnil, a tak si tvůrci poradili jinak,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj. „Scéna se proto natočila na pražské náplavce včetně lodi v pozadí. Na náplavku se nainstalovala také britská červená telefonní budka, kterou produkce opravdu přivezla až z Velké Británie,“ dodal zdroj s tím, že ve střižně se do záběru naklíčoval výhled na Londýn.

Miroslav Donutil: Mám doma 7 obrazů od Kristiana Kodeta!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Platenik
4. 9. 2018 • 05:20

Donutil by hlavně potřeboval řeznickou holí přes záda.

jajas
3. 9. 2018 • 15:01

To jo, a také jsme najednou specialisté na nemocnice a lékařské prostředí....to je taky trapárna.....fikce....výmysly...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.