Rázný Viktor Preiss: S tímhle nadobro skoncoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Rázný Viktor Preiss: S tímhle nadobro skoncoval!

Viktor Preiss
Viktor Preiss (Aha! – Marek Pátek)

Viktor Preiss (72) je nejen žádaný herec, ale našel také široké uplatnění v dabingu. Bohužel se herec rozhodl, že s touto disciplínou nadobro skoncoval.

Stejně jako odmítl angažmá v Národním divadle a nabídku Tomáše Töpfera pokračovat ve vinohradském divadle, končí i přes přísliby obrovských honorářů s dabingem. Jeho charismatický hlas, který k nám promlouval v mnoha filmech a seriálech, pravděpodobně už nikdy neuslyšíme.

„Už to nedělám. V těchto technických formách, parametrech a nárocích už ne. Říkám si: Mluv tak dlouho, jak dlouho ti to půjde. Dokud držíš myšlenku, i když o tu v těchto případech nejde. Je to od kódu ke kódu a já vůbec nevím, co je kód. Ty technicky jsou dnes úplně jiné. Spěch je jiný, všechno se určuje tím, aby to bylo rychle a levně. To už není pro mě,“ svěřil se Preiss týdeníku Sedmička.

Herec také prozradil, proč odmítl pokračovat ve vinohradském divadle, kde strávil dlouhých 38 let. „Od začátku jsem měl k tomu baráku respekt a takovou nějakou vnitřní úctu, že když se stalo, že jsem tam dostal angažmá, tak jsem tam po schodech chodil téměř po špičkách. Dneska je to něco, co bylo, je to za mnou. Je to překonané, rád se na to podívám, ale žádný sentiment necítím, což je docela dobré znamení,“ svěřil se Preiss Sedmičce.

 Zpověď Viktora Preisse o herectví:



Přečtěte si
ivoadler
28. 7. 2019 • 16:07

Taky bych se nenechal honit v 72 letech. Ženě je 71 a taky řekla, že do práce už ani příležitostně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.