Tohle jste netušili! 80 pikošek o Karlu Gottovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tohle jste netušili! 80 pikošek o Karlu Gottovi

Karel Gott v pohádce Z pekla štěstí
Karel Gott v pohádce Z pekla štěstí (Profimedia)

Jaký měl jubilant vztah s matkou? Proč ho táta udal? A proč bral LSD?  Co jeho sexuální úchylka? V Japonsku mu gejša ukázala směr. A kdo ho chtěl zabít?

1/ Vracejí se mu sny, že vstupuje na pódium, muzikanti končí předehru a on neví jediné slůvko textu. Muzikanti hrají intro znovu, ale stále se nechytá. Půlka sálu mu napovídá, druhá půlka odchází. Probouzí se zpocený, ale šťastný, že je to jen sen.

2/ V roce 2005 v anketě České televize Největší Čech se umístil na 13. místě, tedy nejlépe ze všech ještě žijících osobností. První byl Karel IV., za ním T. G. M., následovali Václav Havel, Komenský a Žižka. V druhé pětce Werich, Hus, Ant. Dvořák, Karel Čapek, Němcová. Pak se umístili Smetana a Zátopek. Miloš Zeman skončil tehdy na 100. místě, Bohdalka na pěkné 96. pozici.

3/ Prožil šok při bombardování Plzně. Dům, ve kterém za války bydleli, se po náletu zřítil a většina nájemníků, včetně Gottových, zůstala dva dny uvězněna ve sklepě. Bylo mu pět a nikdy ten okamžik nevymaže z hlavy. Pak se rodina přestěhovala do Prahy.

VYDĚRAČI: 3 MILIONY, NEBO SMRT!

4/ V roce 1981 dostal vyděračský dopis od Charty 82 (tak se podepsal pisatel), aby zaplatil 3 miliony, jinak ho zastřelí. Dostal ochranku, na místo předání s ním jeli členové protiteroristické jednotky, nicméně zločinec se nedostavil. S největší pravděpodobností šlo o provokaci a fiktivní akci StB. Gottovi tehdy prohledali celý dům, napíchli štěnice, zjistili stav zahraničních kont (zda je okamžitě schopen zaplatit), demontovali auta, dostal se pod totální kontrolu.

5/ „Někdy jsem až neuvěřitelně citlivý a není to pro mě dobré. Věci si moc připouštím, jsem zranitelný,“ přiznal Rostislavu Sarvašovi v knižním rozhovoru Jak to vidí Gott (1992).

6/ Nikdy na sebe, ani v soukromí domova, nevzal tepláky nebo trenýrky, nesnáší tento druh oblečení tzv. kvůli pohodlí. I ve své vile chodí v botách (nikdy v trepkách nebo pantoflích) a tradičních kalhotách. Vždy měl ve svém šatníku alespoň na 120 košil a 50 obleků. 

7/ Ročně utratí za oblečení 2 miliony korun! 8/ V Německu si dlouhé roky platil vlastní sekretářku, která dohlížela na plnění autorských práv. Její plat byl zlomkem toho, co vydělá v Německu na tantiémách.

9/ Chtěl být cyklistou, a roky dokonce tvrdě trénoval. Jenže dýchání při sportu mu ničilo dechovou techniku potřebnou ke zpívání. Jednou při tréninku vztekle odhodil kolo do příkopu a domů dojel trolejbusem. Otec ho málem seřezal.

10/ Osm měsíců měl angažmá v Las Vegas, což prý byla největší škola. Řekli mu mj., že v životě neviděli živého komunistu a že na to ale vypadá docela dobře a docela mladě. Neuměl jim vysvětlit, že ne každý z Východu je komunista. Další, když jim řekl, že je z Prahy, nechali pozdravovat přátele v Záhřebu…

O RODIČÍCH

11/ Vyučil se elektromontérem. Ale toužil se stát malířem. Nedostal se na akademii, ale vystudoval dálkově konzervatoř v oboru zpěv.

12/ Mamince říkal »mamuša« a vždy po divokém večírku v bytě, kde dlouho společně bydleli, se jí chodil omlouvat. Když ale našla zvracející dívku na toaletě a hulákající divy popu Urbánkovou a Pilarovou, došla jí trpělivost a Karla vyhnala na podnájem.

13/ Gott proto nechal postavit vilu v pražských Strašnicích, kde byla dvě křídla. Pro něj a pro rodiče. Matku prostě potřeboval mít vedle sebe.

14/ Celý život si byl vědom své fixace na matku. Fandila mu v muzice i malování. Když se nedostal na AMU, plakala. „Zatímco otec se smál,“ vzpomněl si. Koupila mu harmoniku, kytaru a nakonec kontrabas.

15/ V počátcích kariéry zpíval do noci v klubech a kavárnách, spal dvě tři hodiny a v půl šesté už si musel odpíchnout ve fabrice. Pospával u ponku, vlezl si do prázdné bedny a dvě hodiny chrněl.

16/ Otec měl pifku na jeho hudební produkci a ponocování, došel do továrny za kádrovým náměstkem a stěžoval si, že syn propadl jazzu, tudíž i vlivu Západu, a zda by mu nemohl domluvit. Gott raději v ČKD skončil.

17/ Přiznal, že si s tátou nikdy nerozuměli politicky a to je rozdělovalo. Nikdy si ani příliš nevyprávěli a po jeho smrti to cítil jako dluh. Přitom kvůli rodičům se vrátil z krátké emigrace v Německu v roce 1971. Státní bezpečnost je drsně vyslýchala a vzala si je v podstatě jako rukojmí.

18/ Nikdy nejezdil (vyjma mládí) městskou hromadnou dopravou, vadí mu těsný tělesný kontakt. O to raději ale chodil po Praze pěšky, než aby jel taxíkem.

PROČ NAŠTVAL FORMANA?

19/ Kdysi vyprávěl, jak mu kouření marihuany zavřelo dveře do Ameriky. Miloš Forman mu v roce 1970 vyjednal smlouvu na nahrání desky v New Yorku, přivezl ji do Prahy. Donesl do bytu, kde se ale zhulený Gott společně s bratry Štaidlovými neustále chechtal, nic nebral vážně, nemohl se soustředit, až se Forman naštval, bouchl dveřmi a odešel. Smlouvu roztrhal a s Gottem se dvacet let neviděli.

20/ Kdyby ztroskotal na opuštěném ostrově, chce tam mít kromě krásné ženy ještě celou svou diskotéku vinylových desek, rozuměj elpíček i singlů.

PŘEDĚLÁVKY 

21/ Nazpíval německy jeden z největších hitů Rolling Stones Paint it Black. Začíná smyčci, pokračuje jako operetní šraml a končí jako třeskná bavorská lidovka. V němčině se song jmenuje Rot und Schwarz (1969). 

22/ Zato další coververze od Alphaville se podařila. V češtině Forever Young vystřihl jako Být stále mlád a společně s německým rapperem Bushidem jí ještě dal jako Für Immer Jung v roce 2009 v duetu. Samozřejmě německy a skvěle!

SE SEMAFOREM MEZI HVĚZDY

23/ Do první ligy Gotta dostal Jiří Suchý v roce 1963, kdy mu společně s Jiřím Šlitrem napsali šlágr Oči má sněhem zaváté a přibrali ho do souboru divadla Semafor.

24/ V klipu Zdvořilý Woody (1963), kde jódluje a představuje kovboje, si zahrál se stádem krav (bez kaskadéra se pohyboval přímo mezi zvířaty). Byl to první videoklip v éře československé pop-music

25/ Pije hodně vody, aby byl fit a neměl vrásky. To mu kdysi někdo doporučil a on to dodržuje. Kloktá syrová vejce a pak je polkne. 

26/ Má smysl pro humor i sebeironii. S Ivanem Mládkem zazpíval v Lucerně v roce 1979 jeho hit Jez a kloktal při zpěvu vodou. S Šípem a Uhlířem vytvořil pro televizní Hitšarádu experimentální verzi Holky z matematicko-fyzikální fakulty (1985) na motivy hitu Holky z naší školky. Tehdejší sledovanost: 2,5 mil. diváků!

BAVIČ

27/ Věří, že tomuto světu vládnou ilumináti, sféra finančníků. Vše je předem domluveno a rovnováhu světa udržuje ekonomika. „Běh světa řídí vysoké nadstátní kruhy, tzv. ilumináti nebo osvícenci, a také svaté řády a lóže až po mysticko-okultní organizace,“ svěřil Lidovým novinám v roce 2001. A také to, že Lenin byl německý agent a na bolševickou revoluci si Rusové půjčili peníze v Americe. Miluje teorie spiknutí a rád o nich hovoří. 

28/ Už ve škole zpíval spolužákům na besídkách, hrál na kytaru u táboráku na školních výletech a brigádách a také parodoval známé osobnosti, byl zkrátka bavič. Byl i hvězdou u ohňů osad v Lukách pod Medníkem, kde dokonce zpíval bez doprovodu.

29/ Hitem Lady Carneval (1968) od Karla Svobody a Jiřího Štaidla dobyl festival v Rio de Janeiru. Ale málo se ví, že skupina Wanastowi Vjecy pořídila zdařilou coververzi s vtipným animovaným klipem, kde se postava Mistra objevuje na obrazech, sochách, na kašně a je celý laděn do kultu jeho osobnosti.

30/ Přezdívku Čuňas mu prý dala Yvonne Přenosilová na základě podobnosti s jakýmsi hrdinou amerického westernu. Přezdívka se mu nelíbila, navíc údajně trpěl sexuální deviací, když se ve 23 letech obnažoval v tramvaji před dvěma dívkami. 

31/ Ve slabé chvíli přiznal, že miluje slávu a uznání, je ctižádostivý typ a má rád, když si ho lidé váží a je středem pozornosti. 

32/ Sexuální úchylka, jak později přiznal, byla vedena především ve spisu StB jako diskreditační páka. Aby se dostal z ČKD Stalingrad na volnou nohu, vymýšlel s rodinným přítelem, psychiatrem Dytrychem, všelijaké diagnózy a jistý exhibicionismus mohl být jednou ze součástí obsáhlé fiktivní lékařské zprávy.

33/ Má přišitý nos. Ano, při nehodě, kdy boural Milan Chladil, který mu předváděl svého nového jeepa, prolétl předním sklem. Sklo mu část nosu uřízlo, ale na chirurgii mu ho přišili, že není nic znát. „Houpal se mi před obličejem, visel na vlásku a musel jsem si ho přidržovat.“ Do nemocnice s takto ufiknutým frňáčkem v ruce ho vezl Jiří Štaidl, který jel za nimi a velmi pohotově zareagoval. „Krvácel jsem, jako když vytryskne nafta,“ smál se později. 

KAREL DROGY NEBERE

34/ Vyzkoušel LSD. Bylo to v době, kdy se s touto drogou lékařsky experimentovalo. Prof. Stanislav Gróf dělal v pražských Bohnicích pokusy na lidech, mj. na Gottovi, dnešním prezidentovi Miloši Zemanovi, herci Petru Olivovi či výtvarníkovi Jiřím Anderlem.

35/ Když byl pod vlivem LSD, líčil profesoru Grófovi rozhovory otce a matky, které jako dítě poslouchal za dveřmi. Rozplakal se a přiznal, že trpí pocitem pronásledování a nesvobody. Jako terapie se zrovna u něho psychedelika tedy neosvědčila.

36/ Nemá peněženku, po kapsách nosí bankovky. Posledních padesát let nikdy neměl drobné, vždy dal takové spropitné, aby mu je nemuseli vracet.

37/ Skupina Abraxas natočila skladbu Karel drogy nebere (1999), kde Gott líčí recepturu, jak to chodilo v socialistickém Československu s halucinogenními koktejly. „V 60. letech se pokládalo za drogu, když si někdo sehnal fermetrazin a k tomu dal kousek algeny, acylpirinu a teď to ještě dal dohromady s nějakými čtvrt toho, půl toho a to celé v hmoždíři zamíchal a zapil, to stačilo deci bílého vína a už to bylo.“ 

38/ Za minulého režimu dlouho trpěl paranoiou, že mu na hranicích celník něco podstrčí do zavazadla (valuty, drogy, pornografii) a zničí mu to kariéru. „Nebylo by to poprvé, stávalo se to často, když jste byli nepohodlní.“

ANTICHARTA

39/ Přiznává, že se cítil papaláši manipulován, ale neuměl s tím nic udělat. Tvrdí, že umělec je velmi často nástrojem politických her. Za jakéhokoli režimu. „Bach také skládal pro církev, stejně jako pro ně Michelangelo maloval. Platili, a tak umělci pracovali.“ 

40/ Proslov, který přednesl při podpisu tzv. Anticharty a setkání umělců v Divadle hudby mu napsal básník Miroslav Florian. Dodnes je mu trapně. „Nemusel jsem řečnit, mohl jsem jen sedět v publiku. Bůhvíproč jsem jim kývnul.“

41/ Že jako kapelník končí spolupráci s Gottem, řekl Ladislav Štaidl dřív do novin než samotnému kamarádovi. Dlouho se nebavili, ale Mistr mu velkoryse odpustil.

42/ Nesnáší klimatizaci a hotely, které mu pořadatelé koncertů rezervují, nesmějí mít právě klimatizaci. Vysušuje mu sliznici a on navíc citelně trpí na průdušky.

 43/ Roky měl problémy s imigračními úředníky v USA, měli za to, že je členem komunistické strany a lustrovali ho podobně jako přistěhovalce z Mexika a dalších zemí Latinské Ameriky. I když ho znali, počítač je upozorňoval, že může jít o agenta.

O SEXU

44/ První lásku měl ve čtrnácti. Jmenovala se Věra a bál se jí dotknout. Nechtěl si prý jen sáhnout, toužil po hlubším vztahu. Proto později chodil i na učňák ve dvouřadovém saku a otcovou hedvábnou kravatou. Noblesní byl už odmala. 

45/ V devatenácti se konečně dočkal iniciace mezi muže. Se zpěvačkou z baru, byla o dvanáct let starší, prožil zajímavý románek. Byla mu první učitelkou a on se zamiloval. Když dostal nabídku angažmá v Sovětském svazu na dva měsíce, vztah skončil. 

46/ Sex s Japonkou ho prý naučil dokonalému milování. Zmírnila jeho nadšení, zpomalila pohyby a vysvětlila, že není kam spěchat. Po měsíčním turné v Tokiu a dalších městech se vrátil jako dokonalý milenec a vydrželo mu to až do svatby. To bylo v roce 2008 v jeho devětašedesáti letech.

47/ Celý život toužil po synovi, ale nevyšlo mu to. Má čtyři dcery. Nikdy si také nepřál ženu, která by ho svazovala a připravila o pocit svobody…

48/ Karel Gott měl kdysi jezevčíka, který rozpoznal lidský charakter. Když se nechal od návštěvníka pohladit a přinesl mu dokonce svoji hračku, gumovou panenku, věděl Mistr, že se mohou dát do holportu, že dotyčný nemá zlé úmysly. Když pes vrčel a ukázal zuby, držel si návštěvu od těla. 

RÁNO SLADKÉ, VEČER KACHNU

49/ Miluje sladké snídaně, nenechává si připravovat vajíčka, ale vyžaduje buchtu nebo koláč s rozinkami a tvarohem. K tomu kávu.

50/ Je veliký estét a nikdy si nezvykl na to, že ve výhledu z jeho vily na pražské Bertramce je dominantní žižkovský vysílač. Každé návštěvě to sdělí, když ji vezme na terasu.

51/ Miluje jehněčí maso, produkty z domácí zabíjačky, ale také pečenou kachnu s knedlíkem a zelím. A guláš! Samozřejmě z kližky. Taková jídla si ale dopřává spíš k večeři, neboť ho spolehlivě uspávají. „K obědu spíše ryby, salát rád přenechám králíkům.“

52/ Býval stálým návštěvníkem čínské restaurace v pražské Vodičkově ulici. Čínskou polévku miluje dodnes. 

53/ Záleží mu na tom, jak vypadá na veřejnosti. Když se fotí, rozkape si nejdřív oči, aby měl zřetelné a široké zorničky. 

54/ Je alergický na zvířecí chlupy, ale má rád psy, kočky naopak nemusí. V domě na Bertramce vždy nějaká zvířata jsou, a tak mistr musí po čas krize užívat prášky. Má také alergii na česnek a špenát, který miluje. 

55/ Když ho bolí hlasivky, kloktá olivovým olejem. Upozorňuje, že hlasu škodí těžší červená vína, především z Bordeaux. „Miluji Saint Emilion, ale zpívat se po něm nedá, protože vysušuje hlasivky.“

56/ Karel Gott nejí zásadně ořechy a mandle, které způsobují podráždění sliznice. Kdysi dávno, na začátku kariéry, spořádal v pauze představení talířek pražených solených mandlí a pak z něj nevyšel jediný tón. Bylo to v Alfě na Václaváku a bylo to trapné. Nicméně lidé to považovali za pantomimickou etudu.

MEZI NEBEM A ZEMÍ

57/ Nemá příliš v lásce sport, fotbal ani hokej ho nebaví, tenis hraje průměrně, ale doma má rotoped a činky pro lehké vyladění kondice a štíhlé figury. Nesnáší diety a člověk, který jim holduje, vypadá prý nezdravě. „Japonci mi kdysi poradili, že není důležitá síla, ale koncentrace. My Evropané se prý neumíme soustředit – a v tom je kámen úrazu.“

58/ Že věří na věci mezi nebem a zemí, je známo. Měl kdysi učitele psychotroniky, který ho naučil opustit na chvíli tělo. „Uměl jsem se odpoutat ze svého těla, opustit jej a jít se podívat, jak si třeba sedím v křesle,“ svěřil novináři Sarvašovi. 

59/ Když měl pěveckou krizi a do vystoupení zbývalo pár hodin, nechal si píchnout hydrokortizon. Prý to byl jeho jediný dopink. Druhý den ze sebe ale nevydal hlásku. Je možné, že injekce se podepsaly negativně na jeho pozdějším zdravotním stavu.

60/ Když za socialismu vyprodal Sportovní halu, kam přišlo 15 tisíc diváků, bral za to 1600 korun čistého. Na to byly tabulky. Stejně měl jen Ladislav Štaidl. Rokl a Slováček brali např. po 1200 korunách.

 

JEHO CVIČNÉ EMIGRACE

61/ Emigraci do Německa zrušil z více důvodů. StB šikanovala jeho matku, obstavili mu konta, a navíc cítil, že by o něj i v zahraničí postupně opadl zájem. Byl pro mnoho Němců komunistický agent a nevěřili mu. První to vzdal Slováček, pak Ladislav Štaidl, Gott se tedy přidal. Zájem o jeho návrat měla i Moskva, která Husákovi doporučila, aby Karla Gotta získal zpět. Tehdy tomu říkal »cvičná« emigrace.

62/ První »cvičnou« emigraci podnikli se spolužákem ve 13 letech. Hlídka SNB je zadržela v pohraničním pásmu Cínovec a vrátila rodičům.

63/ V roce 1968 repre-
zentoval ve Velké ceně Eurovize Rakousko, ale skončil až předposlední. Ještěže tam nebyl za Československo...

64/ V Sovětském svazu si jeho album koupilo 4,5 milionu fanoušků. Bylo to v roce 1977 a celé je nazpíval rusky. Celkem natočil na 2000 písní, 300 alb a jeho nosičů se po celém světě prodalo přes 50 milionů. 

65/ V roce 1970 domlouval koncert Johna Lennona v Praze, ale sešlo z toho. ExBeatle byl v té době rozhodnutý hrát už jen pro charitu. „Tvrdil, že autorská práva mu denně přinášejí takové zisky, že to ani nemůže spočítat.“ Gott v Praze vyjednal, že výtěžek z koncertu půjde na SOS vesničky. Když se to soudruzi dozvěděli, zarazili to. „Vy jste se zbláznili! Jak by to vypadalo, kdyby buržoazní tisk psal, že chudé Československé děti potřebují peníze od anglického popového zpěváka?“ 

66/ V roce 1958 vystupoval ve své první pěvecké soutěži jako Karel Matějíček. Neuspěl. Když se zúčastnil další přehlídky talentů, už jako Gott, měl dojem, že na sebe dostatečně upozornil, a traduje se, jak šel druhý den »honit vodu«. Uvázal si kravatu, vzal nejlepší sako a vyrazil na Václavák. Pomalu se procházel a sledoval, jestli ho lidé poznávají. Zapomněl jaksi, že soutěž přenášel pouze rozhlas…

JEHO DALŠÍ BOURAČKY

67/ Kromě havárie s Chladilem boural ještě třikrát. Jednou se u Nového Strašecí čtyřikrát převrátil do pole. Zázrakem se dostal za sedačky a unikl jisté smrti rozmačkání. „Nevím, jak mě to napadlo, tam skočit, ale střecha byla sešrotovaná až k volantu. Dozajista by mě rozmačkala.“ Odnesl to jen meniskus.

68/ Podruhé roztřískal mercedes kabriolet. Bál se, že vybouchne, jak to chodí ve filmech, tak vykopl okénko, utíkal a čekal explozi. Nic nebouchlo.

69/ Ten mercedes mu opravili a on ho za dva měsíce zdemoloval nadobro. Dostal hodiny cestou z Německa a na dálnici ho ze všech stran obouchal o svodidla. „Pikantní bylo, že jsem si koupil tapety a všechny role vyletěly z kufru. Vytapetoval jsem jim tam kus dálnice a to velmi pobavilo policisty.“

70/ Za své největší faux pas považuje, když na slavnostním večeru protialkoholické kliniky profesora Skály zazpíval píseň s textem oslavujícím hrozny ve stráních, vinnou révu a pití vína. „Došlo mi to uprostřed písně a velmi mě to znervóznělo. Profesora Skálu také. Už mě nikdy nepozval.“

71/ Býval kdysi v Německu členem společnosti na ochranu zvířat. Nejenže přispěl jistým obnosem, ale zazpíval pět koncertů bez nároku na honoráře.

72/ Jiřímu Suchému v 70. letech, zkraje normalizace, kdy byl na indexu a nesměl publikovat a vystupovat jinde než v divadle, zadal na svoji desku několik textů. „I když s tím měl problémy, udělal to. Pak si mě vybral jako kmotra svého alba a docílil toho, že mu na křest nepřišla televize.“

DĚTI A JEJICH MATKY

73/ První dceru, Dominiku, kterou má s tanečnicí Antonií Zacpalovou, viděl až po půl roce. Později se jí věnoval víc. Když se dozvěděl, že má ráda Michaela Jacksona, koupil si při návštěvě New Yorku jeho gumovou masku a po návratu zazvonil u jejích dveří. S maskou na hlavě, Antonie i malá Dominika upadly, jak se lekly.

74/ Druhou nemanželskou dceru Lucii má s prodavačkou z Bílé labutě Ivetou Kolářovou. K oběma matkám svých dcer se choval vždy velkoryse. Ivetě sehnal byt a po revoluci jí do rozjezdu obchodu dal 300 tisíc! Koupil jí auto.

HEREC SPÍŠE OCHOTNICKÉHO RAŽENÍ

75/ Během kariéry si několikrát zahrál ve filmu. V Kdyby tisíc klarinetů (1964) si střihl roli Benjamina Nováka, umělce z Prahy. Kvůli muzikálu Hvězda padá vzhůru (1974) ztratil skoro rok. Film se nepovedl, Mistr byl křečovitý a sám uznal, že je to propadák.

76/ Měl hrát šéfa vodníků v seriálu Neviditelní (2014), ale kvůli špatným podmínkám natáčení ve staré čističce odpadních vod nakonec roli nevzal. Dostal ji Jiří Bartoška. Odmítl i zásadní roli Lenského v muzikálové parodii Trhák, dostal ji Juraj Kukura.

77/ Své koncerty si od 70. let nahrával na video a s kapelou i sborem pak sledovali své chyby, komentovali je a snažili se neustále zlepšovat. Byl odjakživa perfekcionista. Podobně to později začaly dělat fotbalové a hokejové týmy. Rozbory u videa. Ale Gott byl první!

78/ Traduje se, že Ivana Macháčková hodila do zahrady jeho vily na Bertramce štěňátko a zvonila pak na Mistra, že se jí tam zaběhlo. Tak se seznámili, i když se spíš říká, že mu dala napoprvé špatné číslo.

79/ Oba rodiče mu zemřeli krátce před Vánoci. Maminka Marie v roce 1977, bylo jí 66. O jejím skonu se dozvěděl chvíli před koncertem ve Frankfurtu, ale celý jej odzpíval a nedal nic znát. Zvládl i tradiční vánoční koncert v Lucerně. Otec podlehl dlouhodobému onemocnění ledvin v roce 1982, bylo mu jedenasedmdesát. Stihl mu říct, že je dědečkem dcery Dominiky. 

80/ Jako malý chlapec měl prý rád pohřby. Maminka ho několikrát přistihla, jak fascinovaně hledí do vykopaného hrobu. 



Přečtěte si
loft
14. 7. 2019 • 10:31

Přestaňta už blbnou, je SILNĚ PŘEGOTTOVÁNO !
reagovat

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.