Rozloučení s onkologem Kouteckým (†88): Těšil se na milovanou ženu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Rozloučení s onkologem Kouteckým (†88): Těšil se na milovanou ženu!

Poslední rozloučení s Josefem Kouteckým (†88): Vendula Pizingerová (13. 7. 2019)
Poslední rozloučení s Josefem Kouteckým (†88): Vendula Pizingerová (13. 7. 2019) (Blesk:Robert Klejch)

Založil dětskou onkologii v Praze a tisícům dětí tím zachránil život. Se špičkovým českým lékařem Josefem Kouteckým (†88) se včera do Strahovského kláštera přišly rozloučit tři stovky lidí. 

Právě tento klášter navštěvoval už od svých studentských let a měl ho velmi rád. Pomocí víry se totiž vyrovnával se smrtí druhé manželky Jitky a také jediné dcery. Přestože pomáhal lidem s rakovinou, s tou svojí minulý pátek prohrál. Poslední rok se ale těšil, že se se svými blízkými v nebi brzy setká.

Loučili se kolegové
Smuteční mši sloužil opat Michael Josef Pojezdný, který Kouteckému poskytl rozhřešení po rozvodu s první manželkou. Baziliku Nanebevzetí Panny Marie na Strahově zaplnily zhruba tři stovky lidí. Mezi nimi nechyběli ani profesorovi kolegové. Na rakví truchlil i rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima (53) nebo lékař a politik Bohuslav Svoboda (75). „Díky němu jsem složil zkoušku a mohl jsem tak odstartovat kariéru. Byl to renesanční člověk, rozuměl mnoha věcem a dalo se s ním mluvit o čemkoli. Jeho vzdělání bylo skutečně nesmírně široké,“ řekl Nedělnímu Aha! Svoboda.

I Kapka naděje
Po hodinové mši vynesla rodina rakev ven, kde ji opat posvětil. Poté naložili ostatky spolu se smutečními věnci do auta. Nechyběl věnec od vnoučat a pravnoučat nebo od nadačního fondu Kapka naděje, který přinesla sama předsedkyně Vendula Pizingerová (47). Té před lety zemřela pětiletá dcera právě na leukémii.

Na video z pohřbu se podívejte ZDE:



Přečtěte si
bobou
15. 7. 2019 • 09:28

Tito lidé by měli být nesmrtelní. R. I. P.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.