Princ William přiznal vážné problémy: Očistec od 15 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Princ William přiznal vážné problémy: Očistec od 15 let

Princ William
Princ William (profimedia.cz)

Princ William (36) již několik let podporuje organizace pomáhající lidem s depresemi a psychickými problémy. Vévoda z Cambridge se svěřil s trápením, které ho provází od narození, rovněž o smrti matky. Promluvil také o tom, jak moc bylo psychicky náročné pracovat jako pilot záchranářského vrtulníku.

V roce 1997 zemřela v pařížském tunelu Pont D’Alma lady Diana (†36). Její úmrtí je dodnes opřeno o nejrůznějších konspirační teorie. Smrt zasáhla doslova celý svět, nejvíce samozřejmě její rodinu. Princ Williamovi bylo tehdy pouhých patnáct let. „Když přijdete jako hodně mladý o rodiče, cítíte bolest, které se nic nevyrovná. A víte, že vás v životě zřejmě nepotká nic, co by mohlo být ještě bolestivější než toto,“ řekl princ William dle idnes.cz . „Ale také vás to sblíží se všemi, kteří prožili podobnou ztrátu,“ dodal.

Vévoda z Cambridge řadu let působil jako pilot vrtulníku záchranné služby, musel téměř denně čelit těžkým nehodám, které velmi často končily smrtí. „Práce v záchranářství je syrová a emočně náročná, každý den se setkáváte s rodinami, které zažívají nejhorší chvíle života. Odcházíte s velmi depresivními a negativními pocity, kdy si myslíte, že smrt číhá na každém kroku. Je to opravdu velké břímě,“ svěřil se William dle idnes.cz.

 

Přestože práce pilota v letecké záchranné službě byla velmi náročná, naučila ho, jak je důležité o psychických problémech či traumatech hovořit. „Psychické potíže mohou postihnout každého z nás. Vidíme to každý den kolem sebe. Mluvme o tom. Všechno bude úplně jiné,“ dodal.

 Princ William v práci: Stal se pilotem záchranky!

 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.