Dejdar svědkem hrůzy: Pád z okna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dejdar svědkem hrůzy: Pád z okna!

Dejdarovi se jako majorovi Strouhalovi naskytl hrůzný pohled.
Dejdarovi se jako majorovi Strouhalovi naskytl hrůzný pohled. (Foto TV Nova)

Pád z třináctimetrové výšky není žádná hračka. Důkazem je seriál Specialisté. Aby mohl šéf mordparty Martin Dejdar (54) vyšetřovat takové neštěstí, museli sehnat 600 krabic. Jinak by se během natáčení někdo opravdu zabil.

Bez pomoci kaskadérů by se scéna s padající ženou z třináctimetrové výšky nedala natočit. Nejprve se do okna postavila herečka, která byla jištěná lanky. Tu vystřídala zkušená kaskadérka. A to i přesto, že Radka Caldová, která oběť neštěstí Sandru hrála, měla pro strach uděláno.

„Od malička lezu po skalách, takže se výšek nebojím. Režisérovi jsem dokonce nejdřív navrhovala, že scénu zvládnu sama. On se tomu ale jen zasmál,“ přiznala herečka. Scénář totiž předepisoval, aby dívka z okna padala pozadu. „Dopad proto mírnily papírové krabice, které byly ve vymezeném prostoru vyskládané do výšky dvou metrů. Bylo jich zhruba šest set a měly velikosti 50 x 50 cm,“ prozradil Aha! dobře informovaný člen štábus tím, že jejich instalace zabrala hodinu.

Záběr se naštěstí podařilo natočit hned napoprvé. Jednoduché to ale nebylo ani pro kaskadérku. „Padat na záda je obecně náročnější než popředu, kdy člověk vidí, kam a v jakou chvíli přesně dopadne, a může se na to rozložením těla připravit. Pro pád pozadu je potřeba krabic víc a musí sahat do větší výšky,“ objasňuje zákonitosti pádů kaskadér Luděk Jelen ze společnosti Double stunt team.

 Nejpůvabnější ženou večera se stala manželka Martina Dejdara! A ten dekolt... 


Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
23. 4. 2019 • 15:58

Dejdara nemusím, více jsem tam fandila Prachařovi.

zubni.pasta
23. 4. 2019 • 06:49

Hraje tam dobře .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.