Rok od nečekané smrti Miloše Formana (†86): Vydělá vdově další miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rok od nečekané smrti Miloše Formana (†86): Vydělá vdově další miliony

Forman na svém ranči několik měsíců před smrtí. Tady mu bylo nejlépe.
Forman na svém ranči několik měsíců před smrtí. Tady mu bylo nejlépe. (Foto archiv M. Formanové)

Na ranči zesnulého režiséra Miloše Formana (†86) nedaleko New Yorku se tento víkend sešla větší část jeho rodiny! Připomínají si rok od skonu oscarového filmaře, který loni 13. dubna podlehl zápalu plic. Po smrti přitom rodině vydělá další miliony.

Podle informací Nedělního Aha! už začala vdova Martina Formanová (53), uznávaná spisovatelka, pracovat na knize o svém muži, která půjde určitě na dračku. Ten loni v nemocnici v americkém městě Danbury podlehl po vleklých zdravotních problémech těžkému zápalu plic.

Zatím o všem mlží
„Sepisuje, co spolu během manželství zažili! Stojí ale před otázkou, jestli postaví příběh jako román, nebo jako vyprávění,“ řekl nám zdroj z okolí Formanové. „Nikdy nemluvím předem o tom, na čem přesně pracuji, nezlobte se,“ reagovala Martina. „Každopádně můj život s Milošem by jistě na knihu vydal,“ dodala potutelně.

Desítky zájemců
Formanovou už podle zdroje z jejího okolí oslovily v posledních měsících desítky vydavatelů. Někteří ani netušili, že už na knize o svém muži pracuje. Jiní to věděli, a tak ji zkoušeli získat na svoji stranu. Tedy aby hotové dílo v budoucnu vydala právě u nich. „Kniha určitě vyjde v několika jazycích a bude o ni velký zájem. Záleží na tom, jak se Martina dohodne s vydavateli v jednotlivých zemích, ale každopádně může na ní vydělat miliony dolarů. Miloše a jeho dílo stále uznává celý svět,“ dodal rodinný blízký.

Nechtěla se vdávat aneb Dvojčata v ohrožení!
Až po smrti svého milovaného manžela prozradila, že nikdy neplánovala stát s jakýmkoliv mužem před oltářem. „Já nikdy nesnila o velkém dni v bílém, bylo mi jedno, jestli se vdám, nebo ne. Ani po Milošovi jsem nechtěla, aby si mě vzal, i když už jsme měli děti, to byla jeho iniciativa,“ řekla v rozhovoru pro časopis Interview. S oscarovým režisérem pak otěhotněla během natáčení filmu Muž na Měsíci v roce 1998. „Byla to směs radosti, zmatku, strachu... Hrozně jsem se bála, abych o svá miminka nepřišla, což se ukázalo vcelku opodstatněné. Kluci trpěli transfuzním syndromem, což je dost vážná komplikace, specifická pro jednovaječná dvojčata. Jednoduše řečeno: jedno dvojče roste na úkor toho druhého a to tehdy neuměli léčit,“ dodala Martina.

Rodina zamířila k hrobu
V době uzávěrky tohoto vydání se Formanová připravovala na cestu k hrobu svého muže ve Warrenu, který se nachází nedaleko rodinného ranče. „Půjdeme s klukama a Miloše pozdravit,“ řekla nám spisovatelka s tím, že by nechtěla výročí smrti svého manžela pojmout truchlivě. „Určitě pak na něj všichni zavzpomínáme u nás doma. Ten rok neuvěřitelně utekl,“ dodala Formanová. Kluky ve svém vyjádření myslela dvojčata, která s oscarovým režisérem měla. Tedy syny Andyho a Jima, kterým letos bude 20 let. „Dorazila i kamarádka z Česka, se kterou jsem byla také v New Yorku. Sama tedy v sobotu určitě nebudu,“ doplnila vdova po slavném filmaři. 

Hana Brejchová, hvězda Lásek jedné plavovlásky, se po Formanově smrti zhroutila: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.