Děsivé tajemství sympatické soutěžící Mony z MasterChef: Osm nádorů v krku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Děsivé tajemství sympatické soutěžící Mony z MasterChef: Osm nádorů v krku!

Za úsměvem skrývá maminka na mateřské děsivý boj se smrtelnou nemocí.
Za úsměvem skrývá maminka na mateřské děsivý boj se smrtelnou nemocí. (Foto archiv TV Nova)

Děsivou diagnózu si vyslechla soutěžící z MasterChef Česko Monika Kokyová (34). Moně, jak se v pořadu mamince na mateřské dovolené říká, rakovina zasáhla štítnou žlázu. Ona se ale nevzdala a podstoupila radioléčbu na uzavřeném oddělení. 

Zdravotní problémy se objevily po narození dcery. Lékaři ale dlouho nemohli přijít na to, co jí je. Monika se cítila zle, ale nedokázala popsat, co konkrétně ji trápí. Všechno se změnilo, až si u lékařky vynutila žádanku na ultrazvuk krku a rentgen plic a přišla děsivá věta. „Tady máte telefonní číslo na onkologický ústav. Okamžitě tam zavolejte a objednejte se,“ zaznělo z úst doktorky.


„Potvrdilo se, že je to karcinom štítné žlázy. Já tomu říkám vetřelci, bylo jich tam sedm, poprvé,“ přiznala soutěžící mimo kamery s tím, že podstoupila náročnou léčbu a po roce ji šokovala další smutná zpráva ze strany lékařů: „Váš stav se zhoršil, léčba byla neúspěšná. Máte jich tam osm.“


Bojovnice Mona se ale nevzdala a podstoupila radioléčbu na uzavřeném oddělení. „Nesmíte nic a nikam, nevidíte světlo. Nevidíte kolem sebe žádné lidi a všechen čas trávíte jen s pacientem vedle sebe, kterému je zle, tak jako vám. Momenty, které si s léčbou pamatuju, jsou, že jsem nevěděla, jestli se mám jít dřív vyzvracet, nebo jít na velkou,“ zavzpomínala na nejtěžší chvíle svého života maminka na mateřské dovolené.
„V současné době jsem pod pravidelným dohledem lékařů. V tuto chvíli mám výsledky dobré a doufám, že to tak bude i nadále,“ dodává Mona, která si v kulinářské soutěži plní svůj sen.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.