»Včelka Mája« Aťka Janoušková zemřela: Její tělo našli v bytě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

»Včelka Mája« Aťka Janoušková zemřela: Její tělo našli v bytě

Nejmenší česká herečka Aťka Janoušková měří 120 cm.
Nejmenší česká herečka Aťka Janoušková měří 120 cm. (archiv Blesku)

Do hereckého nebe odešla další hvězda. Herečka Aťka Janoušková (†88) zemřela. O jejím úmrtí informoval její spolupracovník Lubomír Zemanec. Herečku podle Zemance trápila v posledních dnech nemoc, které znenadání podlehla.

Podle iformací Blesku byla herečka nalezena dnes ve tři hodiny odpoledne mrtvá ve svém bytě. Její bezvládné tělo našli po otevření vstupních dveří. Koroner na místě konstatoval její smrt.

"Vážení přátelé, kamarádi kolegové a fanoušci úžasné dámy paní Aťky Janouškové, s obrovskou bolestí v srdci vám musím oznámit, že Aťka nás dnes opustila a odešla do hereckého nebe," potvrdil její úmrtí přítel Luboš Zemanec.

Janoušková byla nejmenší česká herečka, dabérka a zpěvačka. Je držitelkou Ceny Františka Filipovského za celoživotní přínos českému dabingu. Odmalička milovala smích, tanec i zpěv a ráda se předváděla. Chuť do života jí nesebralo ani to, že vinou vrozené poruchy růstu se její výška zastavila na pouhých 120 centimetrech.

Její hlas si mnozí představí z dětství díky pohádkám jako je Včelka Mája, Broučkům nebo Příběhům včelích medvídků. V mládí hrála hlavně dětské role. Její první velkou činoherní rolí v Národním divadle byla holčička ve hře Emila Vachka Prsten.

 Na video s Aťkou Janouškovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
milllikass...@...
9. 3. 2019 • 18:32

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.