Monika Babišová: Smutné dětství s odhalenou sestrou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Monika Babišová: Smutné dětství s odhalenou sestrou!

Monika Babišová (44)
Monika Babišová (44)  (Foto Aha! – M. Pátek, M. Rušinová)

Veřejnost zmátla fotografiemi, jak nakupuje kočárek, medvídky a výbavičku. Žena premiéra Andreje Babiše (64, ANO) Monika (44) držela všechny koncem roku v napětí, když pod snímky psala: „Něco se chystá!“ Nakonec ale vrána nepřiletěla k ní domů, ale k dosud utajované sestře Ivetě Husákové (31)!

O čtrnáct let mladší sestra paní premiérové se dosud držela mimo zájem médií. Málokdo ji také odhalil na snímcích ze svatby Babišových v létě 2017, kde byla za družičku. Její jméno se ale objevilo v souvislosti s kauzou podezřelých dotací na farmu Čapí hnízdo. V minulosti totiž byla členkou její dozorčí rady.

Také Monika Babišová se drží ve zveřejňování informací o své sestře zkrátka, ale v prosinci to nevydržela. „Nejkrásnější mikulášská nadílka, je sametová a voňavoučká,“ napsala na instagram a připojila fotku neteře Claudie, kterou její sestra Iveta právě porodila. To se ale tehdy nevědělo, právě Aha! se to podařilo rozlousknout.

Smutné dětství

O Ivetě Husákové řada médií referuje jako o Moničině kamarádce, ve skutečnosti jde o sestru, s níž má společnou matku, ale jiného otce. Právě kvůli otčímovi nevzpomíná Monika na dětství zrovna s láskou. „Můj tatínek zemřel při autonehodě, když mi bylo něco málo přes pět let. Upřímně, moc hezké dětství nebylo. Maminka si po nějaké době našla jiného partnera, se kterým měla moji sestru. Bohužel to ale nebyl úplně nejlepší otčím, takže jsem z domova odešla poměrně brzo, bydlela jsem pak u babičky a dědy, proto k nim mám i hodně silné pouto,“ uvedla již dříve Monika pro Deník.cz s tím, že byl její otčím cholerik a dokázal být pořádně zlý na ni i na jejího bratra Martina Herodese (42). „Hlavně kvůli bratrovi to pro mě byl takový psychický teror, nezvládala jsem to,“ popsala Babišová.

Čachry s pozemky?

Iveta Husáková nyní pobývá hlavně v nizozemské Bredě, kde pracuje pro společnost GreenChem spadající do holdingu Agrofert. Zajímavé je i její působení společně s bratrem Martinem Herodesem v zemědělské společnosti Respo (dnes Agrobor), ovládané Agrofertem přes firmu Primagra. Šlo o státní pozemky, na nichž Agrofert dlouhodobě hospodařil. Při privatizaci v roce 2009 ale v podmínkách nebylo možné, aby si ho firma koupila. Na přelomu let 2008 a 2009 se zároveň sourozenci stali podílníky ve společnosti Respo, která půdu nabyla. Podle týdeníku Euro měli Herodes a Husáková (tehdy 22letá) následně nakoupit za desítky milionů pozemky, kde firmy Agrofertu dlouhodobě hospodařily, a později je prodat Babišově developerské divizi Imoba. Sama Iveta Husáková se ale k věci odmítla vyjádřit.

Co už vyplulo na povrch: Andrejova rodinná překvapení

Syn Andrej Babiš (36)

Pracoval jako dopravní pilot u společnosti Travel Service a figuroval v údajném podvodu kolem Čapího hnízda. V roce 2015 podle jeho otce u něj propukla naplno schizofrenie. Věřejnosti se zjevil ve chvíli, kdy pro média vypověděl, že byl unesen na Krym, aby nemohl v kauze vypovídat. Novináři ho vyzpovídali v Ženevě, kde bydlel s matkou.

Dcera Adriana Bobeková (40)

Informace o dětech z prvního premiérova manželství se dostávaly na světlo v souvislosti s údajným dotačním podvodem kolem farmy Čapí hnízdo. Adriana působila jak v představenstvu společnosti Imoba z holdingu Agrofert, tak v dozorčí radě farmy. Vdala se za Slováka Martina Bobeka, který zastával různé pozice v rámci Agrofertu. Bobeková podle otce trpí od mládí bipolární poruchou. Nechtěla kvůli tomu v kauze vypovídat, ale posudek ji uznal způsobilou.

Exmanželka Beata Babišová

První premiérova manželka byla jeho spolužačkou z gymnázia. Vystudovaná lékařka, s níž má syna Andreje a dceru Adrianu, používá nyní jméno Beatrice a žije ve švýcarské Ženevě. Veřejnost spatřila její tvář poprvé, když vypukla aféra s údajným únosem jejího syna Andreje na Krym.

Bratr Alexander Babiš (57)

Třikrát ženatý mladší bratr premiéra se do povědomí veřejnosti dostal v roce 2015, kdy byl na Slovensku obžalován z podvodu. Se svým společníkem z firmy CTHS byli podezřelí z toho, že energetické firmě ČEZ Slovensko podvodem způsobili škodu 195 250 eur (5,3 milionu korun) a hrozil jim trest odnětí svobody až na 15 let. Soudy je ale viny zprostily.

 Zeman na plesu: Monika Babišová ho odmítla, tančil s Ivanou. A hostům zazpíval



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.