Co říkal Vorlíček (†88) o smrti: Těšil se na kamarády a svou manželku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Co říkal Vorlíček (†88) o smrti: Těšil se na kamarády a svou manželku!

Režisér Václav Vorlíček
Režisér Václav Vorlíček (Blesk – Alexandr Malachovský a archiv Blesku)

Režisér filmových hitů Tři oříšky pro Popelku či Pane, vy jste vdova! Václav Vorlíček (†88) o smrti často nemluvil, ale přesto se jí zaobíral! Plánoval o ní dokonce natočit film – měla to být jeho poslední crazy komedie!

Vorlíček takto bilancuje ve své životopisné knize Pane, vy jste režisér, která vyšla nedlouho před jeho smrtí. „Rád bych natočil ještě nějaký opravdu dobrý film, komediální pecku. Mám dokonce jeden scénář hotový. Pracovní název je Dámská rošáda. Je to taková sranda s nebožtíky. Z mrtvých se stávají živí a z živých mrtví. Ocitáme se i na onom světě, kde žije třeba Hemingway a další lidé, kteří jsou již po smrti. Mají v tom záhrobí veselou partu,“ prozradil legendární filmový tvůrce.

 

Sklenička s nebožtíky
Toho v posledních deseti letech zejména rmoutilo to, že mu v roce 2009 zemřela manželka Sofie. Právě film ze záhrobí pro něj měl být náplastí na duši. „Je to pěkná představa, porozprávět zase s těmi, kteří nás opustili, odešli. Pravda, byli většinou starší, než jsem já, Sovák dokonce i o jeden centimetr vyšší, na tom si zakládal. Něco na tom je, dát si opět skleničku s herci, s nimiž jsem rád pracoval, spolupracovníky, s nimiž jsem si sedl, mojí ženou...,“ přemýšlel nahlas.


Poslední potlesk
A když se zamýšlel nad tím, jak asi jednou bude vypadat jeho vlastní pohřeb, potutelně se usmíval. „Víte, co by mě jediné zajímalo? Poslední dobou jsem si všiml, že se na pohřbech začalo tleskat... Ale do závěti si to dávat nebudu!“ dodával nad oblíbeným pivečkem a v oblaku cigaretového dýmu...

Tajemství filmů Václava Vorlíčka! Co se skrývá v jeho biografii?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.