Nová verze Popelky: Švandová v roli macechy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nová verze Popelky: Švandová v roli macechy!

Jana Švandová
Jana Švandová (Aha! Martin Hykl)

Vybráno, obsazeno! Všichni představitelé rodinné show Tři oříšky pro Popelku včetně hvězd krále Pavla Trávníčka (67), Dany Morávkové (46) nebo Jany Švandové (70) se už poctivě učí scénáře. Vybrat náhradu za legendární představitele pohádky byl ale skutečně oříšek.

„Překvapily nové tváře. Přišly zajímavé Popelky, takové, které jsem si představoval. Popelka by měla být mladá, šikovná, a přesně takové tady dnes byly. Zatím to vypadá, že tam nebude trčet žádná jedna hvězda,“ prozradil Filip Renč (52), který se dokonce domluvil s režisérem a otcem Popelky Václavem Vorlíčkem (88), aby nad ním dohlížel. „Tým si bude rovný a vypadá to, že to všechno dobře zapadne. Bude to mix nových i velmi známých tváří. Chci vytvořit příjemný kolektiv, aby ten projekt fungoval jako celek, a ne aby z toho někdo hodně vyčníval,” prozradil Renč.

Renč krotitel
Jasno bylo při obsazování jen v jednom, a to, že prince nebude hrát Trávníček. „Pavel hraje krále, protože je už o pár let starší. A i když tu roli taky ztvárňuje v Německu, chtěl bych, aby ji hrál trošku jinak. Němci mají malinko jiný vkus a je potřeba to vyladit pro českého diváka. My máme jiný humor. Chci to vrátit do něžnější podoby, než to mají naši sousedé. I Pavla budu muset trošku zkrotit,” řekl se smíchem Renč, který přiznal, že do hlavních rolí hledal stejné typy herců, jakými jsou Libuška Šafránková (65) a právě Trávníček.

Koně na pódiu Kongresového centra
To, že se pohádka objeví už 12. října na prknech pražského Kongresového centra, přinese i jednu raritu – živá zvířata na jevišti. „Koně na pódiu budou sázka do loterie, ale ty děti budou nadšené, když je uvidí. Budou tam tři koně, pes a sova. Víc nechci prozrazovat, ale je to riziko. Divadlo je živý tvar a může se stát cokoliv. A hlavně – koní se bojím ze všeho nejmíň. Ti budou určitě cvičení,“ prozradil Renč.



Přečtěte si
IngKecner
3. 9. 2018 • 22:12

To nevím, ale taková Verešová nebo ta Martragi. Ty mají velmi zlé oči.

Labello
17. 6. 2018 • 19:08

Myslíte třeba Dádu Patrasovou?

Labello
11. 6. 2018 • 21:48

Jana Švandová vypadá skvěle, na 69 ani omylem! Strčila by do kapsy i o generaci mladší žena. Je i dobrou herečkou, je vidět, že ji herectví baví

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.