Tenistka Kvitová v Austrálii: Kolik už tam vydělala? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tenistka Kvitová v Austrálii: Kolik už tam vydělala?

Petra Kvitová se raduje po svém postupu do třetího kola Australian Open
Petra Kvitová se raduje po svém postupu do třetího kola Australian Open (AP Photo)

Jak na Nový rok, tak po celý rok? Když to Petra Kvitová (28) splní, zahraje si poprvé o titul na Australian Open. Stačí porazit Danielle Collinsovou (25), 35. hráčku světa. Stejně jako den po Silvestru na turnaji v Brisbane…

Tam se ale Petra pěkně nadřela. „Teď musím být lepší,“ vzpomíná kriticky na víc než tříhodinovou bitvu, během níž už soupeřka podávala na vítězství. „Jeden z mých nejlepších zápasů v životě,“ líčí Američanka, milovnice zmrzliny a mexické kuchyně, jež prožívá pohádku. Prvně v životě na grandslamu přešla první kolo, a hned je v semifinále (začne nejdříve ve 4.00).


»Kvitka« však v Melbourne dosud neztratila ani set, vydělala si 14, 7 milionu korun, a větří obrovskou šanci. Na postup, i premiérový posun na post světové jedničky. Na trůn ji za příznivých okolností katapultuje už finále, celkový triumf by znamenal jistotu. Už včerejší výhra nad domácí Ashleigh Bartyovou (6:1, 6:4) ale byla pro českou bojovnici emotivní. Při rozhovoru na kurtu totiž zaznělo: Je to vaše první grandslamové semifinále od přepadení v prosinci 2016. „Nikdy bych nevěřila, že tady ještě někdy budu hrát tak velký zápas,“ vyprávěla Kvitová a nezadržela slzy. Bude hlavní hrdinkou i ve čtvrtek? Nebo budou diváci tleskat pokračování amerického snu?

Kvitová po dalším triumfu: Nekončím, ale mladším holkám dáme prostor

Video se připravuje ...



Přečtěte si
josef.cyrany
23. 1. 2019 • 16:22

To už je přece vyřešené. Odvádí daně myslím v Monaku. Taky nechápu ty jásající Čechy, kteří jsou Kvitové u řiti.

hufnagll
23. 1. 2019 • 13:44

Spíš by mě zajímalo kolik zaplatila našemu státu na daních.Vyrostla tu,chodila do škol,trénovala a teď když by měla vrátit státu co do ní investoval zbaběle zdrhla.Ještě jí oslavujeme.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.