Meteoroložka Honsová pro Aha!: KDY NAPADNE SNÍH | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Meteoroložka Honsová pro Aha!: KDY NAPADNE SNÍH

Meteoroložka Dagmar Honsová.
Meteoroložka Dagmar Honsová. (Aha! – Mária Rušinová)

Připravte si šály a kulichy, přijde novoroční ochlazení. Ale jen na tři dny... Následně se hned oteplí až na 7 °C. Dobrou zprávu mají meteorologové pro lyžaře, na horách připadne nový sníh a hlavně: vydrží!

„Přechodné výrazné ochlazení očekáváme od čtvrtka 3. ledna do konce týdne. To budeme skloňovat takzvané ledové dny, kdy nejvyšší odpolední teploty nebudou na většině území stoupat přes bod mrazu,“ předpovídá Dagmar Honsová z Meteopressu. A protože stále musíme počítat s přeháňkami, začnou se po pádu teplot z nebe sypat vločky.

„Následující dny tak výrazně vylepší výšku sněhové pokrývky a kvalitu sněhu na českých horách,“ doplnil Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu. V druhém týdnu nového roku se však vrátí současný ráz počasí. „Od 7. ledna očekáváme nárůst teplot. Odpolední se budou pohybovat mezi 2 až 7 °C,“ dodala Honsová. Na horách se má sněhová peřina udržet.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.