Stropnický v izraelském Tel Avivu? V garsonce a na kufrech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Stropnický v izraelském Tel Avivu? V garsonce a na kufrech!

Martin Stropnický
Martin Stropnický (Foto ara)

Místo luxusní rezidence garsonka! Tak teď žije exministr Martin Stropnický (61, ANO), který na konci října odletěl do Izraele jako velvyslanec. Ani kufry si ale ještě nevybalil. Čeká totiž, až zrekonstruují dům, v němž bude bydlet.

Na opravě domu Stropnický trval. „Nemám rád, když v domě probíjí elektřina a neteče teplá voda. Bydlím v garsonce na kufrech. Nechce se mi je vybalovat, protože za týden bych se měl přestěhovat do opraveného domu,“ řekl Aha! Stropnický.

Do práce pěšky

Jeho dočasné útočiště je kousek od ambasády, takže prý do práce chodí pěšky. „Ale jinak mám k dispozici auto české značky, kterým jsem jezdil v Praze,“ doplnil exministr obrany a zahraničí, který si minulý týden nenechal v Tel Avivu ujít představení nového typu Škody Skala.

Ozdobí palmu?

„Je to už můj čtvrtý večer v řadě, co jsem ve společnosti, takže jsem už docela unavený. Ale i to patří k mé práci,“ svěřil se český velvyslanec. Zatím je v Tel Avivu sám, ale brzy za ním přiletí manželka Veronika Žilková (57) s dcerou Kordulou (13). „To už budu v novém, takže oslavíme klasické Vánoce v rodinném kruhu. Dostal jsem přislíbeno, že mi seženou vánoční stromek. Ale, co to bude za strom, to netuším. Snad to nebude palma,“ řekl se smíchem Stropnický.

Dětí jako smetí...

Během svátků za ním přiletí i děti, které má z prvního manželství. „V jakém pořadí ještě netuším, ale nějak se tady prostřídají,“ těší se Stropnický.

Přiletí i Pipo

Herečka Žilková přijede za manželem na Vánoce, do Izraele se ale trvale přesune nejspíš až koncem ledna. Chce totiž, aby dcera Kordula v Praze dodělala školu až do pololetí. V únoru nastoupí v Izraeli do americké školy. „Dohodli se na tom, že to na půl roku zkusíme,“ řekla Žilková. Ta bude za prací létat do Česka, ale už dostala nabídku pracovat na půl úvazku v Českém domě v Jeruzalémě za 14 tisíc hrubého. Ještě před manželkou a dcerou se však do Tel Avivu natrvalo přestěhuje další člen rodiny – devítiletý labrador Pipo. Žilková posílá manželovi milovaného mazlíčka k 62. narozeninám, které má 19. prosince. Jen letenka pro něj ji vyšla na 25 tisíc korun.

S Agátou pod jmelím

Se slavením Vánoc musela začít Veronika Žilková předčasně, protože na Štědrý večer už bude s manželem a Kordulou v Izraeli. „Nikdy se na fotkách nesměju, protože mi to nesluší, ale s mámou vždycky... na Vánoce se neuvidíme, tak jsem si je udělali dnes,“ napsala o víkendu modelka Agáta Prachařová (33) na sociální síti pod fotku, kde se s maminkou objímá pod obrovským trsem zeleného jmelí.

 Velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický: Bydlí v garsonce na kufrech! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.