Petříček po setkání s velvyslancem: Cigaretka na uklidněnou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petříček po setkání s velvyslancem: Cigaretka na uklidněnou?

Ministr zahraničí Petříček (ČSSD)
Ministr zahraničí Petříček (ČSSD) (Foto Blesk - Jaroslav Šimáček)

Nepříliš přesvědčivě působil ministr zahraničí Tomáš Petříček (37, ČSSD) po včerejším setkání s čínským velvyslancem. S ním si měl vyříkat aféru, která vypukla po varování kybernetického úřadu (NÚKIB) před čínskými společnostmi.

NÚKIB totiž v půlce prosince firmy Huawei a ZTE dodávající mobilní technologie označil za bezpečnostní riziko. V reakci na to si den před Vánocemi ambasador Čang Ťien-min vyžádal setkání s Andrejem Babišem (64, ANO), po kterém ambasáda na svém Facebooku uvedla, že premiér měl přislíbit napravení chyb způsobených varováním NÚKIB. To však Babiš označil za lež. Po včerejší schůzce s Čangem Petříček novinářům řekl, že věc považuje za uzavřenou a věří prý, že se podobná „nedorozumění“ nebudou opakovat. Jenže působil lehce nejistě. To mohlo být ale způsobeno nikotinovým »absťákem«, který po brífinku ministr běžel zažehnat cigaretkou.

Setkání s Petříčkem předcházela schůzka velvyslance u šéfa Senátu Jaroslava Kubery (71, ODS). Kubera pak řekl, že Čang uznal, že komentovat schůzku s Babišem byla chyba. 

Přečtěte si
ivoadler
11. 1. 2019 • 17:38

Mně se Petříček taky nelíbí. Připadá mi, že neví, do čí pr dele by se zavrtal. Z toho pramení jeho nejistota.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.