Petříček jmenován ministrem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Petříček jmenován ministrem

Tak, a jsem ministr. Pánové, zapijeme to. Petříček (uprostřed) si připil s premiérem a prezidentem.
Tak, a jsem ministr. Pánové, zapijeme to. Petříček (uprostřed) si připil s premiérem a prezidentem. (Foto Aha! – R. Klejch)

Spor o to, kdo bude ministrem zahraničí, je u konce. Prezident Miloš Zeman (74) jím jmenoval dosavadního náměstka Tomáše Petříčka (37, ČSSD). 

Kvůli tomu, že Zeman odmítl jmenovat Miroslava Pocheho (40, ČSSD), vedl přes tři měsíce ministerstvo prozatímně předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček (39). „Česko musí mít ambiciózní, aktivní a hlavně sebevědomou zahraniční politiku, je to předpoklad, abychom mohli zajistit budoucí prosperitu země a bezpečnost občanů,“ řekl po jmenování Petříček.

Jmenování ministra Petříčka:

Přečtěte si
6010
18. 10. 2018 • 10:08

Někteří kritizují pana Petříčka, že je nezkušený a bla, bla, bla.A co jmenování Karolíny Peake nebo Karly Šlechtové ministryněmi národní obrany? To bylo vpořádku? A nikdo tak tenkrát nevyřvával o nezkušenosti těchto mladých ženštin.Tak se zklidněte a počkejte, až jak se pan Petříček v této roli předvede.Pak teprve kritizujte.Možná, že nás všechny překvapí, protože NĚKDY dříme i v mladých lidech velký potenciál.A že začínal jako asistent pana Pocheho? Každý musí nějak a někde začít.Hlavně, že Poche (snad) zmízí ze scény.Jak si mohl tento nabob myslet, že zvládne být europoslanec a ještě ministr? To by se rozpůlil?

lalia
17. 10. 2018 • 10:31

Zeman jmenoval Petříčka.Je to jakoby zvolil Pocheho.Copak to nepoznal,ten fígl?Poche Petříčka bude řídit spolu s Hamáčkem,je to chobotnice.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.