České celebrity: Nejsme žádní šetřílci, stavíme si… Hnízdečka lásky za stamiliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

České celebrity: Nejsme žádní šetřílci, stavíme si… Hnízdečka lásky za stamiliony!

Na patnáct milionů odhadují obyvatelé Přeštic cenu nové vily Andrey Verešové.
Na patnáct milionů odhadují obyvatelé Přeštic cenu nové vily Andrey Verešové.

Částka 150 milionů korun. Suma, jakou si většinou ani nedovedeme přestavit a kterou nemáme šanci během života vydělat. Právě tolik bude stát nová vila miliardáře Zdeňka Bakaly (46) a jeho přítelkyně, bývalé missky Michaely Maláčové (36).


Právě tenhle prominentní páreček si staví své nové hnízdečko lásky, které rychle roste na Šumavě, na území národního parku. Zdeněk a Michaela ale nejsou jediní v českém showbyznysu, kdo se rozhodl si za »pár« desítek milionů korun zařídit nové bydlení. Reportéři Aha! vypátrali i nové vily Andrey Verešové (28) a Leoše Mareše (31). I ty stojí za to!

Verešová za zdí

Kliknutím zvětšeteCena asi 15 milionů Kč

Kliknutím zvětšete„Tipnul bych si, že ho to stálo tak patnáct milionů korun,“ odhaduje jeden z obyvatel městečka Přeštice, když se ho ptáme, co říká na zrekonstruovanou vilu, kterou si u nich koupil právník Daniel Volopich a jeho manželka, modelka Andrea Verešová. Luxusní nemovitost, na které se právě dokončují poslední venkovní úpravy, stojí jen pár desítek metrů od přeštického železničního nádraží a splňuje všechny trendy moderní architektury. Kliknutím zvětšete„Dělníci tady na tom makají už několik měsíců, myslím, že za pár týdnů se sem už nastěhují,“ dodává jeden z přeštických. Bílou rezidenci pečlivě chrání tři metry vysoká zeď. „Chtějí absolutní soukromí, proto je zeď tak vysoká,“ vysvětluje jeden ze zedníků. O tom, co všechno je ve vile, ale nechce nic prozradit. „Je tam toho opravdu dost. Pan Volopich rozhodně nešetřil,“ odpovídá vyhýbavě jeden ze stavitelů.

Mareš na statku

Cena asi 5 milionů KčKliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšeteTo o statku Leoše Mareše v jihočeské obci Záblatí nikdo z obyvatel nic špatného neříká. „Zrekonstruoval to moc pěkně. Taky ho to stálo miliony,“ směje se jedna z Leošových sousedek. „Je to teď velká móda mezi boháči kupovat si tady statky a měnit je v luxusní odpočinkové areály. Ani se jim nedivím, je tady opravdu krásně,“ doplňuje. Mareš, který si za moderování jedné akce účtuje téměř sto tisíc korun, zrekonstruoval statek skutečně parádně. Na střeše několik satelitů a televizních antén, nová klimatizace, bazén. Všechno v uzavřeném areálu, kam se dá nahlédnout pouze z velké výšky. Kliknutím zvětšete„Tráví tady docela dost času. Vždycky zaparkuje před barákem to svoje terénní porsche a tady po vesnici jezdí na skútru. Jinak o něm ale skoro nevíme,“ říká obyvatelka Záblatí. Leoš si své miliony zkrátka umí užít.

Maláčová pod zemí

Cena 150 milionů Kč

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteNa stavbě sídla miliardáře Bakaly na šumavské Modravě se s vámi nikdo z několika desítek zedníků bavit nebude. Mají to přísně zakázáno. Vstup na obří staveniště, které kvůli vysokým haldám zeminy vypadá spíše jako důl, hlídá nabroušená ochranka. Ostatně tuny vyvezené hlíny mají svůj jasný důvod. „Většina domu bude pod zemí, aby nenarušovala ráz krajiny. Na ploché střeše bude tráva, aby to vypadalo jako normální louka,“ vysvětluje jeden z obyvatel Modravy. Bakalův dům je tam tématem číslo jedna. „Ještě aby nebyl, když ten obří jeřáb je teď dominantou celé Modravy,“ s jistou dávkou nelibosti říká majitel nedalekého penzionu. Obří stavební projekt za 150 milionů korun, který kvůli počasí nabral proti plánům několikaměsíční zpoždění, má na starosti stavební firma Metrostav. „Je to hodně kontroverzní stavba. Na jednu stranu tady díky ní máme novou kanalizaci a další věci, které Bakala Modravě zaplatil, ale zase je to jasný důkaz toho, že za peníze je možné všechno. Například postavit něco takového v národním parku,“ dodává vlastník penzionu.


Autor: Josef KOUKOLÍČEK
Foto: Dalibor Puchta, Marek Pátek, Martin Pekárek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.