Janžurová se zbraní v ruce! Proč musela zmáčknout spoušť? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Janžurová se zbraní v ruce! Proč musela zmáčknout spoušť?

Z jindy mírumilovné herečky šel chvílemi strach.
Z jindy mírumilovné herečky šel chvílemi strach. (Foto archiv Cinemart)

Konec jemného zacházení. Na stará kolena musela Iva Janžurová (77) vzít do ruky zbraň a několikrát zmáčknout spoušť. Kvůli roli ve filmu Teroristka za sebe musí nechat mluvit své drsnější já.

„Řekla bych, že pro herečku je to dost dobrá nabídka,” raduje se Janžurová z hozené rukavice od režiséra Radka Bajgara (55). Krom klasického honoráře tak dostala i kurzy sebeobrany zdarma – pod křídla si ji vzal střelecký instruktor, který ji proškolil ve zbraních. „Připravují mě opravdu šetrně. Instruktor mi na střelnici vysvětlil rozdíl mezi pistolí a revolverem s decentně utajovanou jistotou, že hází na stěnu hrách,“ vtipkovala po první klapce nového filmu.



Jako po másle

Po tomhle natáčení jí kabelku z ruky žádný drobný zlodějíček jen tak nevytrhne. „Paní Janžurová je ve skvělé formě a střílení jí jde. Například dneska vystřelila minimálně třicetkrát,“ prozradil Aha! zdroj ze štábu. Před kamerou si zahraje učitelku v důchodu, která si sežene zbraň a vezme spravedlnost do vlastních rukou. Přestože Janžurová zrovna není typ, který by spával na bedně dynamitu, režisér Bajgar si v roli neuměl představit nikoho jiného.

Scénář na tělo

„Scénář jsem psal jednoznačně pro ni, bez ní bych do toho asi nešel. To, co ta paní v příběhu zažije, je zároveň tragický, a přitom to vypadá srandovně, protože není zvykem, aby si starší paní sháněly pistole. Divák jí musí všechno věřit. A v téhle poloze je prostě Iva Janžurová nedostižná,” vysvětlil. Černá komedie bude mít premiéru v dubnu 2019.

Historie se opakuje
Pušku pod jeho vedením ještě nenabíjela, už ji ale kočíroval na filmovém placu jiné komedie – Teorie tygra. Právě tam mu navzdory menší roli padla do oka a vysnil si s ní spolupráci na svém dalším kinematografickém počinu. Osvědčené klasiky se držel i při volbě místa. Stejně jako v Teorii tygra se natáčelo na břehu Berounky. Konkrétně v zahrádkářské kolonii a luxusním sídle jednoho z filmových hrdinů. „Točím tady proto, že tu bydlím a je to dost blízko Prahy na to, aby se dalo natáčení kombinovat se závazky herců v divadlech,“ vysvětlil režisér.

Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.