Čvančarová (40): Velké komplikace kvůli miminku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čvančarová (40): Velké komplikace kvůli miminku

Jitka Čvančarová se co nevidět stane už dvojnásobnou maminkou.
Jitka Čvančarová se co nevidět stane už dvojnásobnou maminkou. (D. Černovský, M. Pátek)

Už na podzim se na obrazovkách České televize objeví třetí série kriminálního seriálu Labyrint. Při jeho natáčení měl Jiří Strach (44) opravdový strach! Jitku Čvančarovou (40) na začátku těhotenství vystavil velkému nebezpečí.

Nové díly Labyrintu se natáčely 77 dní, ale jen jeden byl pro režiséra kritický. „Měl jsem opravdu strach. Točili jsme v jeskyni, bylo mínus patnáct a já tam měl Jitku Čvančarovou, která zrovna týden předtím zjistila, že je těhotná,“ prozradil Aha! Strach s tím, že za herečku i nenarozeném miminko cítil velkou zodpovědnost. „A teď jak to udělat, aby mi tam nenastydla, nebo se něco nestalo... Žádný filmování by nestálo za nějaký průser. Tam jsem tedy měl, jak se říká stažený zadek. To bylo pro mě nejtěžší,“ přiznal.

„Proto jsem opravdu rval to natáčení, abychom to už měli za sebou. Režisér nesmí být jen urputnej, ale také vycítit, kdy má být lidskej. Vědět, kdy tomu může naložit a kde musí ubrat nohu z plynu, protože jsou jiný důležitější věci,“ dodal Strach. Nic se nestalo, včera Jitka povila druhého potomka – k prvorozené dcerce přibyl syn Theodor. Diváci se na ni mohou těšit v další řadě Strachova seriálu, který ale není zdaleka jedinou novinkou, která se na podzim objeví na obrazovkách České televize.

 

Seriálové premiéry
První republika III

Třetí řada rodinné retro ságy bude mít 13 dílů, kterým bude předcházet nultý díl. Ten připomene děj z dosavadních dvou sérií. Děj trojky je časově situován do 30. let 20. století, kdy byla hospodářská krize a prohlubovaly se národnostní konflikty mezi českými a německými občany. A bude to velká podívaná. „Nejtěžší byly tance a boxy. To jsou největší atrakce seriálu, protože jsem chtěl, aby to vypadalo dobře. Když to tu stálo v ateliéru na Kavčích horách, tak se na to všichni chodily koukat,“ přiznal Aha! režisér Biser A. Arichtev (41).

Labyrint III
Diváci se mohou těšit na známé tváře Jiřího Langmajera (52) nebo Miroslava Donutila (67). „Třetí řada Labyrintu je o tom, co se stane, když člověk vyzve Pána Boha na souboj. Může tento souboj vyhrát? A v druhé rovině je to o tom, že když se cokoliv přežene, třeba náboženství, a stane se z té krásné víry něco fanatického a přehnaně perverzního, tak to pak může končit právě jako v seriálu,“ prozradil Jiří Strach, který byl se štábem a herci na bezmála stovce lokací na Jižní Moravě , Východních Čechách nebo dokonce rakouském Hardeggu.

Lynč
Osmidílný Lynč se zrodil na workshopu českých studentů filmových škol, který vedl americký scenárista Harold Apter. Zpracovává téma rasových předsudků na maloměstě a představí se v něm například Zuzana Stivínová (45) nebo Jiří Dvořák (51). Hlavní postavou seriálu je mladý dokumentarista Lukáš, který přijíždí do malého města Buchnova, aby zjistil více o násilné smrti kamaráda.



Rédl
Ve čtyřdílné minisérii s Ondřejem Sokolem (46) v hlavní roli odkrávý režisér Jan Hřebejk (51) pozadí podivného kriminálního případu z 90. let. Jde o tragikomedii líčící, jak se propojí tehdy se rodící organizovaný zločin s bývalými bezpečnostními strukturami.

Zahradnictví
Jde o šestidílnou sérii dvojice Hřebejk -Jarchovský, která sleduje životní příběh tři rodin odehrávající se na pozadí dramatických událostí minulého století. A seriál se zvučnými jmény Aňou Geislerovou (42) nebo Jiřím Macháčkem (52) se podle Jarchovského nebude příliš lišit od už uvedené filmové trilogie v kinech. Už od začátku byl scénář koncipovaný tak, aby každý film obstál sám o sobě, ale zároveň mezi nimi byla spojitost. „Od televizní seriálové podoby si slibujeme, že to budou diváci vnímat jako jeden filmový román,“ přiznal scénárista.



Filmové premiéry
Vlk z Královských Vinohrad
Autobiografický film v hlavní roli s Jiřím Mádlem (31) o legendárním režisérovi Janu Němcovi (†79), který volně vychází z autorovy knihy Nepodávej ruku číšníkovi a pozoruje jeho životní příběhy od šedesátých let do současnosti. Režie se ujal sám Němec a byl to jeho poslední film, který natočil před smrtí.

Kvarteto
Snímek režiséra Mirsolava Krobota (66) pojednává o tom, že kapela je něco jako druhá rodina. Hlavními hrdiny je poněkud nesourodá čtveřice, kteří se tak dostávají do humorných situací. „Při výběru hlavních postav byly důležité nejen herecké předpoklady jednotlivců, záleželo i na správné chemii kvarteta jako celku. Měla je spojovat hudebnost a smysl pro humor. Odtud například volba Báry Polákové,“ přiznal Krobot.

Eva Nová
V hlavní roli česko-slovenského dramatu o tom, že každý si zaslouží druhou šanci se objeví Emília Vášáryová (76) jako Eva Nová, která je bývalá hvězda socialistického filmu, která se nyní vrací z protialkoholní léčebny. Kvůli kariéře opustila syna a teď by dala cokoliv na světě za to, aby s ním opět navázala kontakt.

Podruhé těhotná Čvančarová na Českých Lvech:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.