Pán žlutých autobusů prodává Student Agency: Víme za kolik! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pán žlutých autobusů prodává Student Agency: Víme za kolik!

Radim Jančura prodává veleúspěšnou firmu.
Radim Jančura prodává veleúspěšnou firmu. (Blesk)

Pán žlutých autobusů si nepotrpí na sentiment. Radim Jančura (46) se totiž zbavuje firmy, která mu vynesla první milion i slávu. 

Prodej Student Agency ale zjevně nemá souvislost s tím, že se s exmanželkou u soudu přetahuje, zda jí dá »odstupné« tři, nebo pět milionů. Za byznys, s nímž začínal, má totiž získat miliardu!

Jančura hodlá prodat tu část své firmy, jež mu ročně vydělává přes sto milionů korun. Ke Student Agency, která je hlavně prodejcem letenek a zájezdů, patří i internetové portály nabízející ubytování či cestovní pojištění. Za vše by chtěl Jančura utržit miliardu.

Jančura se nyní chce soustředit na rozvoj autobusů a hlavně vlaků RegioJet, protože se mu napřesrok otevře cesta k novým železničním tratím. Státu totiž vyprší desetiletá smlouva s Českými drahami na zajištění dálkové dotované dopravy. RegioJet se hodlá o tyto spoje ucházet a Jančura by prý právě sem rád utrženou miliardu investoval.

Pět milionů dát nechce

Jančura, který má dceru z předchozího vztahu, překvapil před šesti lety svatbou s právničkou Markétou (40). Loni v únoru ale bylo manželství, kdy spolu partneři ani nebydleli, rozvedeno. Manželka si ale společná léta cení na pět milionů. Ty však – jak už deník Aha! informoval – Jančura dát nehodlá.

„Podepsali jsme předmanželskou smlouvu. Podle ní Markétě náleželo něco mezi 1,5 až 2 miliony korun. Akceptoval jsem dva a půl milionu a pak ještě zaokrouhlil částku na tři miliony,“ řekl Jančura Aha!. Soud zatím nedospěl k rozhřešení.

 Nejsem zloděj, korunové dluhopisy byly legální i morální, srovnání s Babišem se mi líbí, říká Jančura



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.