Pán žlutých autobusů a vlaků Radim Jančura: Handrkuje se s exmanželkou o miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pán žlutých autobusů a vlaků Radim Jančura: Handrkuje se s exmanželkou o miliony

Radim Jančura
Radim Jančura (E15 Robert Zlatohlavek)

Svatbu oslavovali se 150 lidmi na louce a žehnali jim hned tři faráři. Rozvod už proběhl za necelých pět let v tichosti. Teď se ale s velkým humbukem miliardář a pán žlutých autobusů a vlaků Radim Jančura (46) handrkuje s exmanželkou Markétou (40) o pět milionů.

Spor začal včera řešit Okresní soud Brno-venkov. „Pan Jančura se prezentuje jako miliardář, své bývalé ženě dosud od rozvodu nevyplatil ani korunu,“ zdůvodnil pro Aha! právník Zdeněk Joukl (37) požadavek jeho mandantky na výživné 5 milionů. Markéta Jančurová se prý po svatbě vzdala nadějné kariéry, když na naléhání manžela začala pracovat jen pro jeho firmu.

Podle Jančury tu stejně jako on pobírala měsíčně 160 tisíc korun. Nepopírá, že je schopnou právničkou, a právě proto jí pět milionů nechce dát. „Markéta je extrémně schopná právnička. Mladá, zdravá, krásná, zodpovědná a pracovitá. Institut výživného manželky patří ale lidem, kteří jsou po rozvodu v existenčním ohrožení a nemají žádné prostředky,“ zdůvodnil to.

S exmanželkou, s níž ani po svatbě nežil ve společné domácnosti, má prý podepsanou předmanželskou smlouvu. „Podle ní Markétě náleželo něco mezi 1,5 až 2 miliony korun. Akceptoval jsem dva a půl milionu a pak ještě zaokrouhlil částku na tři miliony,“ vysvětlil Jančura. Ačkoliv soudkyně obě strany vyzývala ke smíru a nepropírání intimností, neuspěla. Soud si tedy vyžádá znalecké posudky a vyslechne i exmanželku, která včera kvůli nemoci nepřišla. Pokračovat bude v červnu.


Kdo je Radim Jančura
Ostravský rodák, podnikatel a manažer, známý především jako zakladatel a vlastník společností Student Agency a RegioJet. Je členem správní rady Nadačního fondu pro boj proti korupci a financuje nadační fond Stínové Ředitelství silnic a dálnic. Vystudoval elektrotechniku na VUT v Brně a už při studiu začal podnikat. Založil, vlastní a řídí společnost Student Agency, která provozuje žluté autobusy, prodává letenky a studijní a pracovní pobyty v zahraničí a konkuruje Českým drahám společností RegioJet.

Ukřižuje Babiše?
Jančura se netají tím, že sympatizuje s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO). Jeho kampaně na autobusech před volbami 2016 proti hejtmanům ČSSD Michalu Haškovi a Jiřímu Zimolovi, měly podle kritiků tomuto hnutí sloužit. Jančura nedávno uvedl, že všechno sice Babiš neudělal úplně dobře, ale... „Pořád mu věřím, že nepřišel krást. Bohužel byl dříve podnikatel a upřímně – žádný byznysmen, ani já, nemůže mít tak čistou minulost, aby na vás někdo něco nenašel,“ řekl a dodal: „Pokud něco podělá, budu první, kdo ho ukřižuje a nebude kupovat jeho párky.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.