Bavič Josef Mladý (†63). Zpověď kamarádů: Náhlá změna chování před smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bavič Josef Mladý (†63). Zpověď kamarádů: Náhlá změna chování před smrtí

Bavič Mladý se po turnaji vždyckly rád v hospodě U Čeréze pustil do kachny.
Bavič Mladý se po turnaji vždyckly rád v hospodě U Čeréze pustil do kachny. (Foto Aha! Martin Přibyl)

Miloval kachnu s knedlíkem a červeným zelím. Přestože deset let trpěl těžkou cukrovkou, čas od času si ji Josef Mladý (†63) dopřával. Loni v létě ale udeřila rakovina a parťák Josefa Aloise Náhlovského (68) rázem změnil svůj způsob života. Začal pít jen džusy, stejně jako Jiří Pomeje (53).

„Mysleli jsme, že se Pepík zbláznil! Najednou nám v červenci oznámil, že s kachnami je konec a že začal držet dietu,“ prozradil deníku Aha! František Jeništa, majitel restaurace U Čeréze v pražských Kolovratech, kde bavič žil s manželkou a dcerou v rodinném domě. „A ty pitomý džusy si chodil pít i sem po našem tenisovém turnaji. Ani to malé pivko už si nedal,“ posteskl si Jeništa, který byl s Mladým v tenisovém klubu.

Ztrácel se...

„Nikdo z nás nevěděl, že má Pepa rakovinu a že ji chce vyhladovět. Jednou tady někoho napadlo, že je nemocný, nikdo z nás tomu ale stejně neuvěřil...“ zavzpomínal hospodský na dobu, kdy se bavič začal ztrácet před očima. „Zhubl asi pětadvacet kilo a najednou z něj byla troska. On se ale chlubil, jak nádherně mu padají kalhoty!“ podotkl pan František.

Poslední turnaj

Dosud má v paměti poslední turnaj, kterého se Josef zúčastnil. „Vždycky byla nejdřív žranice a potom vyhlašování výsledků. Tentokrát jsme to obrátili a Pepa byl nadšením bez sebe. Mohl totiž po výsledcích hned utéct a nevidět ty jeho zbožňované kachny!“ rozpovídal se hospodský.

Hladovka, která měla zákeřnou nemoc zastavit, ale nepomohla. Mladému kolabovaly ledviny a další orgány včetně plic. Nakonec skončil na ARO onkologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze, kde také v neděli zemřel. „Byli jsme jako omráčeni, že už mezi námi není. Nikomu nic do poslední chvíle neřekl,“ uzavřel hospodský František povídání se slzami v očích.

Pohřeb bude zítra

Poslední rozloučení s Josefem Mladým se odehraje zítra ve 12 hodin ve strašnickém krematoriu v Praze.

 Smrt baviče Mladého (†63): Zabila ho nemoc, kterou má každý desátý Čech!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
10. 5. 2018 • 16:29

My, co jsme zvyklí na potlesk a obdiv, se hrozně neradi přiznáváme k nějaké nemoci. Je to společensky dehonestující. Tím se řídil už Cízler - radši budu vožralej než nemocnej.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.