Ledečtí se zlobí kvůli penězům a reklamám: Uteče Ester z Česka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ledečtí se zlobí kvůli penězům a reklamám: Uteče Ester z Česka?

Ester Ledecká
Ester Ledecká (Herminapress.cz)

Na milionové prémie za dvě olympijská zlata dál marně čeká, zatímco lyžařský svaz mlsně pokukuje po sponzorských místech na její kombinéze. Letní pauzu Ester Ledecké (23) plní boj o peníze. Může kvůli němu utéct z Česka?

Ta informace vytočila Janka Ledeckého do ruda. Nové vedení úseku alpských disciplín by rádo využilo úspěchu Ledecké, aby si vydělalo na provoz a podporu mladých. Zatímco v předchozích letech nedokázal svaz své místo na její kombinéze zobchodovat, po úspěchu v Koreji to bude hračka.
Jenže to vadí úspěšnému zpěvákovi, protože na výchovu šampionky musel dát ze svého 12 milionů a teď má platit jiné. „Tohle mě nenapadlo ani v nejdivočejších snech. V momentě, kdy se někomu podaří takový úspěch, je za to potrestaný,“ zlobil se Janek pro iSport.cz.


Bičem na reprezentanty je smlouva se svazem, kterou musí každý podepsat. Oficiálně do konce května, nicméně loni přidala Ester svůj podpis až v říjnu. „Nevidím současnou situaci tak horce. Ester se se svazem budou navzájem ještě potřebovat. Myslím, že se dohodneme,“ říká manažer Ledecké Viktor Valta z agentury Sport Invest. A kdyby ne? Může Ester příští sezonu obléknout jinou než českou kombinézu? „Myslím, že ne. To je krajní řešení a i kdyby jednání nevyšla, hledali bychom jiné řešení, aby mohla jezdit za Česko,“ uklidňuje Valta.


Miliony, kde jste?
Dva a půl měsíce uteklo od Her v Pchjongčchangu, kde triumfovala na lyžích i prkně, a zatím Ester Ledecká (23) dostala jen symbolický šek od premiéra v demisi Babiše. Po 3,5 milionech pro ni a dalšího 1,2 milionu pro realizační tým ani památky. „Je to ostuda, hanba a křivda,“ hubuje její otec Janek a ČOV chybějící platby vysvětluje tím, že letos poprvé olympijské odměny přímo vyplácí ministerstvo školství. Za vším hledej úřední šiml...

Na video s Ester Ledeckou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.