Herečka Veronika Zelníčková: ZÁHADNÁ SMRT JEJÍHO TYRANA V BASE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herečka Veronika Zelníčková: ZÁHADNÁ SMRT JEJÍHO TYRANA V BASE

Veronika Zelníčková si může oddechnout.
Veronika Zelníčková si může oddechnout. (FOTO: Profimedia.cz/reprofoto TV Nova, archiv V. Zelníčkové, ara)

Už se ho bát nemusí! Útočník, který se pokusil zabít herečku známou z Ordinace v růžové zahradě Veroniku Zelníčkovou (24), je po smrti. Waldemar Malík (†24) zemřel ve vězení, kde si za útok odpykával osmiletý trest. Herečka a zpěvačka si po obdržení této zprávy zhluboka oddechla. Řekla to v rozhovoru pro deník Aha!.

„Nastala u mě úleva! Nepřála jsem mu smrt, ale prostě se mi ulevilo,“ prozradila včera Veronika deníku Aha! poté, co se zprávu o skonu Malíka, svého bývalého kolegy ze skupiny Anacreon, dozvěděla.
Muzikant měl zemřít v březnu v plzeňské věznici Bory, kde si odpykával osmiletý trest za pokus o vraždu. Soud ho poslal do kriminálu loni v únoru. Původně mu hrozil osmnáctiletý trest, ale Krajský soud v Praze mu dal nakonec sazbu o 10 let nižší.



Osudová zkušebna
Incident se stal 28. července 2016 v Jemníkách u Kladna, ve zkušebně kapely Anacreon. S tou herečka zpívá. Malík se snažil vetřít do přízně skupiny v roli manažera, sliboval peníze, ale nikdy nic nesplnil. Při odchodu ze zkoušky praštil nic netušící Veroniku do hlavy půllitrem tak silně, že mu ucho zůstalo v ruce. Pak dívku povalil na zem a začal ji škrtit. Když se bránila, schytala další rány do hlavy, tentokrát lahvemi od piva. Veronice se nakonec podařilo uvolnit Malíkovo sevření a utéct k sousedům, odkud zavolala pomoc. Malík se schoval v nedalekém křoví, kde ho zanedlouho objevil Veroničin přítel Tomáš Krejza.


Zákeřný čin
„Nechtěl jsem ji zabít. Otočila se a začala do mě kopat. Asi se bála a nevěděla, co se děje. Přiklekl jsem, chtěl jsem jí chytit nohy a pusu, protože řvala,“ hájil se od počátku Malík. Nepomohlo ani tvrzení, že má cukrovku, a že to byl zkrat. „Jednalo se o zákeřný a razantní útok směřující k likvidaci poškozené,“ konstatoval soudce Jiří Lněnička.

Veronika: Snad ty noční můry skončí!
Jak berete zprávu o tom, že je Waldemar Malík po smrti?
„Přichází úleva, víceméně mi to ale moc nedochází, zatím... Je to takové rychlé! Ale podle informací, které mám, je to potvrzené.“

Kdo vám to potvrdil?
„Vím to od důvěryhodného zdroje. Nepřišlo mi nic od policie, od soudu, od nikoho. Nevím, zda o tom mám být informována...“



Kdy jste ho naposledy viděla?
„To bylo, než se to stalo. A pak jsem se s ním potkal u soudu. Nebyl důvod se s ním bavit...“

Jak se vám dodnes žilo?
„Měla jsem do teď noční můry z toho všeho a doufám, že to skončí! Já doufám, že je to poslední tečka. Že už nikdy nikoho tak zlého nepotkám, nikdy z mé rodiny, teď už budu opatrnější.“

Chodila na kurz sebeobrany
Veronika po hrůzném zážitku chodila na kurz sebeobrany.  „Po zkušenosti, kterou mám za sebou, nebylo o čem přemýšlet. Díky instinktům se mi podařilo vyváznout, ale od té doby ve mně dřímá strach. Chci se ho zbavit a hlavně se naučit, jak se ubránit,“ prohlásila tehdy.

V obci byl jen papírově
V Malém Hradisku, kde byl Waldemar Malík hlášen k trvalému pobytu, ho nikdo neznal. „Fyzicky zde prakticky vůbec nebyl,“ prozradil starosta obce Marian Fiedler.
Podle něj Malík před lety koupil v obci nějakou rekreační nemovitost, kterou obratem prodal nějakým chalupářům. „Žil tam asi čtrnáct dní. Pro nás to byl naprosto cizí člověk. Vlastně vím jenom to, že ja

Na video s Veronikou Zelníčkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.