Pokus o vraždu herečky z Ordinace: Dostal 8 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pokus o vraždu herečky z Ordinace: Dostal 8 let!

Veronika Zelníčková
Veronika Zelníčková (Foto: Kalah )

Za napadení herečky Veroniky Zelníčkové (23) známé ze seriálu Ordinace v růžové zahradě si odpyká Waldemar Malík (23) osm let natvrdo. Loni ji půllitrem rozrazil hlavu a poranil ucho.

Incident se stal 28. července v Jemníkách u Kladna, ve zkušebně kapely Anacreon. S tou herečka zpívá. Malík se snažil vetřít do přízně skupiny v roli manažera, sliboval peníze, ale nikdy nic nesplnil. Při odchodu ze zkoušky praštil nicnetušící Veroniku do hlavy půllitrem tak silně, že mu ucho zůstalo v ruce. Pak dívku povalil na zem a začal ji škrtit.

Pokousala ho
Když se bránila, schytala další rány do hlavy, tentokrát lahvemi od piva. Veronice se nakonec podařilo uvolnit zuřivcovo sevření a utéct k sousedům, odkud zavolala pomoc. Malík se schoval v nedalekém křoví, kde ho zanedlouho objevil Veroničin přítel Tomáš Krejza.

Zákeřný čin
„Nechtěl jsem ji zabít. Otočila se a začala do mě kopat. Asi se bála a nevěděla, co se děje. Přiklekl jsem, chtěl jsem jí chytit pusu a nohy, protože řvala,“ hájil se od počátku Malík. Nepomohlo ani tvrzení, že má cukrovku, a že to byl zkrat. „Jednalo se o zákeřný a razantní útok směřující k likvidaci poškozené,“ konstatoval soudce Jiří Lněnička.

Bojí se být sama
I když se útok odehrál před devíti měsíci, Veronika má podle svých slov dodnes zdravotní problémy. „Bojím se být sama, často zastavuju v autě, abych se ujistila, že uvnitř nikdo není. Chodím i na rehabilitace páteře,“ tvrdila.

Zbitou ještě okradl
Malík je odsouzen i za krádež a podvod. Bezprostředně po útoku totiž Zelníčkové sebral peněženku, kde měla 10 000 Kč a platební karty. Navíc si v půjčovně vypůjčil fotografickou techniku v hodnotě 61 tisíc, kterou obratem ruky prodal do zastavárny za 25 000 Kč.

Víte, že...
...herečka se objevila i v seriálech Všechny moje lásky, Gympl s (r)učením omezeným, Cesty domů, Velmi křehké vztahy a Pojišťovna štěstí?

Na video s Veronikou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.