Otřesné podmínky v Terezině pákistánském kriminálu: Na tohle se musí připravit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Otřesné podmínky v Terezině pákistánském kriminálu: Na tohle se musí připravit!

Ze svědectví vězněné Britky v Pákistánu: Chléb, voda, špína, násilí a epidemie!
Ze svědectví vězněné Britky v Pákistánu: Chléb, voda, špína, násilí a epidemie! (Profimedia, archiv Blesk)

Tereza H. (21) si v pákistánské věznici ještě pobude. Zatím si křehká blondýnka stěžovala hlavně na stravu, po které tloustne. Podle výpovědí bývalých vězenkyň z Kot Lakhpat se tam ale odehrávají i mnohem horší věci. Pokud se Tereza bude chtít vyhnout třeba drhnutí záchodů, musí si připravit peníze.

Podle studie, která byla zpracována na základě výpovědí bývalých kriminálnic, nejsou tamní podmínky pro všechny stejné. Odsouzené, kterým se podaří dostat mezi elitu, se mohou po snídani pohybovat volně mezi jednotlivými odděleními a bavit se s ostatními.

Jenže mezi elitu se nemůže dostat každá.  Nemajetné trestankyně bývají údajně šikanovány a navíc prý v kriminále bují korupce. „Kdo není schopen zaplatit úplatek zvaný "mahinabharo" ve výši asi devět amerických dolarů (asi 180 korun), dostane většinou ty nejodpornější práce,“ tvrdí jedna z žen.

Studie také uvádí, že ženy zapletené do organizovaného zločinu, jako je prostituce a pašování drog, se většinou těší finanční podpoře z venku. Údajně mají mít i lepší právníky, přes které jim gangy posílají peníze. Zda je to i případ Terezy zatím není podle Blesku jasné. Vše může záviset na tom, zda svou výpovědí potopila jen malé ryby, nebo se díky ní policie dopátrá i šéfů gangu. Jak vypadá věznice Kot Lakhpat se podívejte v naší fotogalerii.

 Terezin právník exkluzivně: Je v cele s 20 ženami, necítí se dobře

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.