Mrazivé přiznání Igora Bareše (51): RAKOVINA MU VZALA BRATRA (†9) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Mrazivé přiznání Igora Bareše (51): RAKOVINA MU VZALA BRATRA (†9)

Igor Bareš si prošel peklem.
Igor Bareš si prošel peklem. (Foto archiv Igora Bareše a herminapress)

Musel se po narození vyrovnat s drtivou skutečností. „Přišel jsem na svět jako náhradník,“ prozradil po letech herec Igor Bareš (51). Jeho rodičům totiž vzala prvorozeného syna Petra (†9) rakovina. Chtěli na tu hrůzu zapomenout s druhým dítětem.

„Bratra Petra jsem nepoznal, protože zemřel necelý rok předtím, než jsem se narodil,“ říká herec. „Kromě toho, že jeho fotografie visela skoro v každé místnosti, se o tom doma jinak moc nemluvilo. To téma bylo docela zapovězené,“ zpovídá se Igor ve své 13. komnatě. Maminka o něho z pochopitelných důvodů pečovala, seč mohla. „Každý můj sebenepatrnější dílčí neúspěch strašně těžce osobně nesla...“ vzpomíná Bareš na své dětství.

Až v dospělosti se dozvěděl, že jeho bráška zemřel na rakovinu. „Máme ji, bohužel, v rodině,“ konstatuje pro deník Aha! herec. Měla ji i jeho babička z matčiny strany. „Když ji na sále tak zvaně otevřeli, řekli jí, že je to beznadějné. Navíc se říká, že když se v případě rakoviny dostane do těla kyslík, mívá to rychlý konec,“ popisuje Igor. „Ale babička tady pak ještě docela dlouhou dobu byla a pak překvapivě zemřela na něco úplně jiného,“ překvapuje herec.

Není divum, že jeho dědeček měl z rakoviny přímo panickou hrůzu. „Vsugeroval si, že ji má, a spáchal kvůli tomu sebevraždu. Otrávil se plynem. Pitva ukázala, že rakovinu neměl,“ dodává Bareš.

Rodinná anamnéza

Igorova maminka zemřela na astma, tatínek podlehl čtvrté mozkové příhodě. On sám se už téměř dvacet let pere s Crohnovou chorobou, což je chronický zánět trávicího ústrojí. Po letech mu nabídli biologickou léčbu, a tak dochází jednou za dva měsíce do pražského IKEM. Vykape do něj kapačka a hned je jako znovuzrozený. Svědčí o tom jeho pracovní vytížení.

Dnes má premiéru

Herec dabuje Kevina Spaceyho v dalších řadách seriálu Dům z karet a právě dnes má na jevišti Divadla na Vinohradech premiéru hry Čarodějky ze Salemu. „Mám rád, když se mi práce pěkně propojuje. Naposledy hrál mou roli místoguvernéra Danfortha v Čarodějkách Vladimír Šmeral a já zase hrál jeho roli v Kladivu na čarodějnice kdysi v šumperském divadle,“ vzpomíná Bareš.

Na video s Igorem Barešem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.