Vladimír Brabec (+83): POSLEDNÍ PŘÁNÍ S POPELEM! Co s ním rodina udělala? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vladimír Brabec (+83): POSLEDNÍ PŘÁNÍ S POPELEM! Co s ním rodina udělala?

Vladimír Brabec (†83)
Vladimír Brabec (†83) (Foto Aha! – David Kundrát, Alexandr Malachovský, archiv P. Brabce)

Výslovně si nepřál, aby veřejnost věděla, kde je poslední místo jeho odpočinku. A rodina Vladimíra Brabce (†83) to striktně dodržuje. Přesto se deník Aha! dozvěděl poslední hercovo přání. Představitel majora Zemana chtěl rozprášit na louce!

„Přál si rozptyl,“ prozradil Aha! Ladislav Županič (73), hercův velký kamarád, kolega a bývalý ředitel Hudebního divadla v Karlíně, kde Brabec strávil přes deset let. Byl to také právě on, který byl s hercem neustále v kontaktu. Mluvil s ním i den před smrtí! „Vláďa věděl, že odchází, loučil se se mnou...“ svěřil se Županič.

Rodina mlží

„Tatínek si nepřál pohřeb a žádné okázalosti. V tomhle by se na nás se sestrou Helenou také asi trochu zlobil. Bylo tolik lidí, kteří se chtěli rozloučit, že jsme alespoň uspořádali pietní akci na piazzetě Národního divadla, kterému otec zasvětil 35 let života,“ vysvětloval hercův syn Pavel Brabec (60) s tím, že tatínek bude odpočívat s maminkou Naděždou (†84) na Královehradecku, kde měla hercova manželka kořeny.

Na otázku, jestli už je Brabec pohřben vedle své milované manželky, syn odpověděl: „Není a nemohu vám nic říkat, otec si to opravdu nepřál...“ Je pohřben tedy někde jinde? „Není,“ zněla odpověď. „Je ale s maminkou,“ dodal Pavel.

Do celé věci vnesl jasno až Županič. Major Zeman je rozprášen. Jestli skutečně v místě, kde našla odpočinek i jeho Naděžda, nebo někde jinde, to bohužel neví. Ať je to ale kdekoli, rozptylem je Vladimír Brabec všude, a tak slova hercova syna, že je s maminkou, jsou na místě.

Zemřel opotřebovaný

Vladimír Brabec zemřel 1. září v Nemocnici Na Pleši. Přestože ležel na onkologickém oddělení, jeho syn tvrdí, že neměl rakovinu. „Táta vlastně zemřel zdravý. Prostě jen opotřebovaný. To je stáří,“ řekl v exkluzivním rozhovoru pro Aha! Pavel Brabec.

Na video s Vladimírem Brabcem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.