Ivo Pavlík (†84 ) manžel Heidi Janků:
 ZABILA HO SMRT ŠPINAROVÉ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Ivo Pavlík (†84 ) manžel Heidi Janků:
 ZABILA HO SMRT ŠPINAROVÉ!

Hudebník Ivo Pavlík (†84) odešel za svojí první ženou, která zemřela letos na jaře...
Hudebník Ivo Pavlík (†84) odešel za svojí první ženou, která zemřela letos na jaře... (Foto Aha! – M. Přibyl, M. Protivanský, A. Malachovský, archiv H. Janků, ara)

Tolik ho sebrala smrt první ženy Věry Špinarové (†65), že to jeho už tak nemocné srdíčko nevydrželo! Ostravský hudebník Ivo Pavlík (†84), manžel zpěvačky Heidi Janků (54), v sobotu zemřel.

Ještě minulý víkend Pavlík přijel s Heidi na zámek Zahrádky, kde se zúčastnili hudebního festivalu. Už tam byl hodně pohublý a unavený. Nic ale nenasvědčovalo tomu, co se v následujících sedmi dnech stane. Hudebníkovi se ve středu udělalo špatně, a proto ho nechala manželka odvézt do nemocnice. Z té se ale nevrátil. „Bylo to vážné, byl kardiak, měl nemocné srdíčko,“ řekla uplakaná Heidi. Ta za Pavlíkem od středy do nemocnice pravidelně jezdila. 

Osudná sobota

„V sobotu ráno mě už k němu ale nepustili, čekalo se na nejhorší... Zemřel v sobotu přes den, on pak už jenom spal, to mi potvrdily sestřičky, když jsem si byla nemocnici vyzvedávat jeho věci,“ svěřila deníku Aha! Heidi, která v sobotu poté, co ji za manželem nepustili, odjela ještě na domluvené vystoupení na vavřineckých slavnostech ve Štěpánově na Olomoucku. Na nedělní akci v Nemyčevsi u Jičína, na které měla původně se svým mužem křtít květiny – mečíky, z pochopitelných důvodů nejela.


Podlomené zdraví
Pavlíka trápilo zdraví už několik let. „Měl arytmii, ucpané cévy. Se srdíčkem se léčil dlouhodobě. Před 18 lety mu dělali bypass a ten už se začal ucpávat a v jeho věku už ho nešlo operovat,“ dodala uplakaná zpěvačka. Podle ní v posledních měsících Pavlíkovi přitížila smrt jeho první ženy Věry Špinarové.
I přes nepříjemnosti, které spolu v závěru vztahu a následně po rozvodu zažili, totiž měli hezký vztah. A hlavně: měli spolu syna Adama (42), který se během krátké doby stal sirotkem.

Syn se nestihl rozloučit
Adam Pavlík se ještě nestihl oklepat ze smrti mámy a bude teď muset pochovat i milovaného tatínka. Rozloučit se s ním podle svých slov nestihl. „Je to strašné, oba jsou pryč. Máma i táta...,“ plakal do telefonu, když mu deník Aha! zavolal, aby vyjádřil upřímnou soustrast.

„Odchod mámy mu hodně ublížil. To je nezpochybnitelné,“ hledal slova. „Naposledy jsem s ním mluvil ve středu, to ještě nebyl v nemocnici, ve středu večer se mu pak přitížilo. Špatně to nese vnučka Johanka, která už přišla o babičku a teď i dědu,“ dodal Pavlík, když z Ostravy vyrážel do Prahy, aby s tátovou druhou ženou začali vyřizovat poslední rozloučení.

Nabízeli jí možnost změny, ona ale chtěla koncert odzpívat. Má náš obdiv,“ řekla deníku Aha! asistentka starosty Štěpánova. „Co jsem měla dělat jiného? Zpívala jsem de facto pro Ivoše,“ okomentovala nejhorší den svého života zpěvačka.„Můj život už ale nikdy nebude takový jaký byl s Ivoškem a ta rána, kterou teď v srdci mám a moc bolí, ta se asi nezahojí nikdy. Milovala jsem ho celým svým srdcem víc než 35 let. Člověk by neměl milovat tak moc, protože pak to strašně bolí,“ svěřila se zpěvačka. 

Vyzvedla věci
Hned po koncertě, který skončil před 19. hodinou, se Heidi vydala na dlouho cestu do Prahy. Jela rovnou do nemocnice, kde si vyzvedla po svém zesnulém manželovi věci. Nyní zařizuje poslední rozloučení s milovaným mužem, kterého si vzala v roce 1992. Jeho bývalou manželkou byla Věra Špinarová (†65), které před necelými pěti měsíci rovněž selhalo srdíčko.

Podváděl ji
Zesnulý Ivo Pavlík pro Věru Špinarovou hodně znamenal. Napsal pro ni spoustu písniček, s kapelou jí doprovázel na koncertech. Jejich vztah ztroskotal na nevěře. „Našla jsem ho s jinou a to byl konec,“ popsala okolnosti rozpadu manželství v pořadu 13. komnata zpěvačka.

Nezvládl jít na na hrob
Když na jaře zemřela Věra Špinarová, měla Heidi Janků o svého muže velký strach. Dokonce mu dávala antidepresiva na uklidnění. Přiznala to během vyprávění, kdy vysvětlovala, proč nakonec Pavlík nešel na ostravský pohřeb své první ženy. „Byli jsme v hotelu ten den a domluvili jsme se, že já půjdu na pohřeb a on na mě počká.

Ale viděla jsem na něm, že není v pohodě, musela jsem do něj narvat nějaké tabletky na uklidnění, něco jako antidepresiva,“ přiznala Heidi, která mu kvůli jeho zdravotním problémům dokonce zakázala jet na Věřin hrob v Ostravě. „Manžel je kardiak, má svůj věk a musí se hlídat. Když jsou ty situace vypjaté, tak je to zlé,“ vyvěstlovala tehdy, proč ho nechce vystavovat takovým situacím.

Na video s Heidi Janků se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
-bello-
14. 8. 2017 • 17:29

Načančaná má "téma" do svého ušišlaného Peří :¨ " Jak nemilovat " tak moc, aby to pak strašně nebolelo " Myslím, že Ivo Pavlík byl nejen kardiak, ale už i dement , jako Květa Fialová a celkově sešlý člověk.Rozhodně ho nezabil stesk po Špinarové.Ale pokud ano, pak je to špatná vizitka manželky Janků, na kterou se tím pádem vyfláknul a odešel za svou Věrou Mlčeti zlato , Janků !

kokorot
14. 8. 2017 • 12:10

3koda že tý ženský pořádně nevystříkal díru, mohli jsme mít dalšího dobrýho muzikanta nebo zpěvačku a ta buchta by nemusela teď být sama.

jity
14. 8. 2017 • 10:49

Tak ji tam položila i za něj, bože vy máte starosti. Mému příbuznému zemřela v jeho 16ti letech maminka a neni schopen jít na hřibitov na dušičky, protože tam kolabuje a je mladší. Věrce by to bylo už stejně jedno kdo ji položí kytku a kdo ne.

bursik
14. 8. 2017 • 10:10

umiraji mladsi lide ,stacilo jedno Strohe oznameni,ale tolik clanku o nezajimave Heidi ,honem jeste i na tech volovinach sebrat Honorar- ten cirkus a lide kolem nej nemaji moralku, cest a Charakter ,spoji se i s Cinanem aby se meli "DOBRE" coz je velmi relativni viz pred 89 meli fiata a jezdili do zapadniho Nemecka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.