Zdeněk Troška: Nebudu si kazit film! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zdeněk Troška: Nebudu si kazit film!

Zdeněk Troška si roli ve filmu nedá!
Zdeněk Troška si roli ve filmu nedá! (archiv Blesku)

Zdeněk Troška, známý český režisér, má práce až nad hlavu. Od května totiž natáčí novou pohádku, kde nebudou chybět ani české lidové písně. Snímek nazval Čertoviny a sám o sobě říká, že on má právě s čerty a čertíky dost společného. Roli pro sebe si ale nenapsal. Důvod je jasný...

Čertoviny, to je něco pro Trošku! Sám totiž trochu jako čertík vypadá, a to především díky jeho kudrnatým vlasům, které jsou jeho poznávacím znamením. Někteří mu kvůli jeho vzhledu podsouvají, ať si roli čerta v jeho nové pohádce střihne. Režisér má ale jasno, sebe angažovat do filmu rozhodně nechce!

,,Já že bych měl hrát? Přece si nebudu kazit film," řekl Troška časopisu Sedmička. Ačkoliv momentálně zaujímá nekompromisní postoj, dříve tomu tak nebylo. Jednou si totiž ve svém filmu zahrát musel. Když natáčel Doktora od jezera hrochů, jeden z herců, který měl říct asi tři větičky, se opil natolik, že nemohl ani mluvit. Nakonec se role pod nátlakem chopil. Zdeněk Troška ale dle jeho slov rád nebyl, a už nikdy se ke hraní v jeho filmu nenechá ukecat.

Na video s Troškou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.