Drama Čenského: Masáží srdce zachránil život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Drama Čenského: Masáží srdce zachránil život!

Jan Čenský zachránil lidský život!
Jan Čenský zachránil lidský život! (Foto Blesk - Dana Kolářová, FTV Prima)

Role jim přerůstají přes hlavu! Pro hvězdy Ordinace v růžové zahradě 2 účinkování v seriálu po odchodu z ateliérů nekončí. Jan Čenský (55) díky zkušenostem od odborných poradců zachraňuje lidské životy. Petra Rychlého (51) zase ženy prosí o gynekologickou prohlídku. A to není zdaleka všechno!

Jak Ordinace zasahuje hercům do života...

Jan Čenský (55): Poloviční doktor!
Postava: primář David Suchý
„Operace miluju, jsou pro mě nejzáživnější z celého natáčení. Díky nim jsem se naučil zašívat, umím podvazy i pálení tkáně. Myslím, že bych zvládl i zastavit krvácení. To nás tady naučili opravdu dobře,” říká herec, který se na operačním sále pohybuje už sedm let. Průprava z Ordinace mu několikrát přišla vhod.

„Jednou jsem prováděl masáž srdce. Na to nikdy nezapomenu! Ten člověk najednou strašně rychle změnil barvu. Byl úplně zelený. Ale podařilo se, dobře to dopadlo,” prozradil Čenský s tím, že tato dramatická situace se odehrála před časem na horské túře. V seriálu si vyzkoušel i masáž srdce v otevřené ráně.  „To byl nepopsatelný pocit, hodně silný zážitek rozpumpovat prakticky mrtvé srdce,” vzpomíná Čenský.


Martina Randová (45): Z ošklivky krasavice!
Postava: Heluš
Kvůli roli prošla neskutečnou proměnou. Z ošklivky se vyloupla kráska. Kvůli tomu musela podstoupit zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na blond a také prodloužení. „Nikdy jsem neměla tak světlé vlasy jako teď. Musela jsem si na sebe a na ty cizí napletené vlasy trochu zvykat, ale podařilo se. Kolegyně mi změnu chválí, tak mě to těší,” svěřila se herečka, která pro krásu i trpí. „Když mě dělali hnusnou, chodila jsem do maskérny o půl hodiny dřív. Teď chodím skoro o tři! A to točíme od sedmi...” prozradila představitelka Heluš.

Ladislav Ondřej (25): Z Ládi je Kuba!
Postava: Jakub Mázl
Býval nejmladším hercem Ordinace. Nyní patří vedle Petra Rychlého (51) a Ivany Jirešové (39) k nejdéle sloužícím. V seriálu hraje už 13 let, vyrostl, dospěl a Jakuba Mázla už mu zřejmě nikdy nikdo neodpáře. „Já na něj už normálně slyším. Zvykl jsem si, že mě lidé oslovují Jakube, Mázlíku nebo Ondro. Zajímavé je, že pošta vždycky dojde – nebo si to alespoň myslím...” směje se herec.
Michal Novotný (38): Stydí se v metru!
Postava: Darek Vágner
Lidé v tramvaji nebo metru ho prý nejčastěji oslovují pane doktore. A herec vždy rudne. „Já se vždycky zastydím, když si vzpomenu, jak si před skutečnými lékaři, kteří jsou natáčení přítomni, na ně̌jenom hrajeme. Snažím se vysvětlovat, že doktor nejsem, ale je to marné,” přiznává herec.

Přestože doktorským titulem se ve skutečnosti pyšnit nemůže, se svou seriálovou postavou má leccos společného. „Za těch šest let s Darkem dokonce vznikly situace, které jsme prožili podobně. To když se v ději objevila Darkova sestra Lea a on zjistil, že ho tahá za nos a uvědomil si, že by měl víc důvěřovat sobě̌a svému okolí,” dodal.

Petr Rychlý (51): Gynekolog amatér!
Postava: primář Čestmír Mázl
Za 13 let, během kterých se lidem zapsal do paměti jako gynekolog Mázl, si zvykl na to, že ho ženy žádají o gynekologickou prohlídku. „Ano, to se mi stalo nejednou. A stává se to dodnes!” říká s úsměvem. Zatímco ženy po vyšetření u něj touží, muži si z něj dělají legraci.

„Chodí různé narážky od chlapů. Vždycky říkám, že pokud mají vaječníky, klidně je vyšetřím, že rukavice nosím pořád s sebou,” směje se Rychlý. Jako sobě rovného ho berou ale i lékaři. „Takže když jdu na vyšetření s vlastním dítětem, tak na mě lékař mluví latinsky a já dělám, že tomu rozumím. A pak se zeptám sestry, o co jde, a ona mi řekne, že je to třeba chřipka,” přiznává.


Ha Thanh Špetlíková (28): Propagátorka Vietnamu!
Postava: sestřička Tien
Původně v Ordinaci vůbec neměla hrát, přišla jako odborná poradkyně a překladatelka do vietnamštiny. Zaujala, získala nejprve epizodní roli a ta trvá už pět let. Za sestřičku Tien je půvabná HaThanh vděčná, a to ani tak kvůli sobě.

„Jsem za Tien moc ráda, protože mám dojem, že i ona přispěla k tomu, aby se trochu změnil pohled Čechů̊na Vietnamce, a to aniž bych se o to snažila. Dřív se na nás Češi dívali divně, jako na ty z večerek, kterým mohou klidně tykat. Myslím, že to se mění, protože vidí, že i mezi Vietnamci jsou úspěšní lidé,” myslí si Ha Thanh, která si před nedávnem vzala za manžela Čecha.

Podívejte se na rozhovor s Janem Čenským a Danou Morávkovou:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
19. 4. 2017 • 15:09

Bodejť by to Čenský neuměl, vždyť hraje pořád doktory. Co takhle střihnout si bezdomovce nebo gamblera?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.