Ťukněte si s celebritou! Herec Roman Vojtek slaví 45 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herec Roman Vojtek slaví 45

Roman Vojtek
Roman Vojtek (TV Nova)

45. narozeniny dnes slaví herec Roman Vojtek . Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

 
 

 Zpívat ho bavilo od mala, ale než se Roman Vojtek rozhodl, že se tomu bude věnovat, vyučil se seřizovačem obráběcích strojů a po vyučení v tomtéž oboru i pracoval. Až po pár měsících se rozhodl, že se přihlásí na JAMU a vystuduje obor muzikálové herectví, vzali ho na první pokus. Už v době studií účinkoval Roman Vojtek v Městském divadle Brno, kde později získal stálé angažmá a hrál v muzikálech a činoherních představeních.Např. v Bastardovi, Radúzovi a Mahuleně, Divotvorném hrnci nebo West Side Story, za který byl v roce 1997 nominován na Cenu Thálie.

Přibližně v té době se stal Roman Vojtek spolumajitelem nahrávacího a dabingového studia, které je nyní jedno z největší a nejmodernějších studií na Moravě. V Praze byl k vidění také v několika muzikálech. Např. v Pomáda, Monte Cristo, Vlasy, Noc na Karlštejně, Jack Rozparovač aj. V roce 2007 získal další nominaci na Cenu Thálie, tentokrát za roli v muzikálu Producenti v roce 2006.

V roce 2006 vydal Roman Vojtek své debutové album To věděl bych rád, neotálel a o rok později vydal hned druhé s názvem Život je muzikál a o tři roky později, tedy v roce 2010 vydal dvojcédé Hity z filmů & muzikálů. Romana Vojtka ale můžete znát nejen z muzikálů nebo jeho hudebních CD, nýbrž i z televize, kde se objevil hned v několika flimech, např. Líbáš jako bůh nebo Líbáš jako ďábel (s Jiřím BartoškouEvou HolubovouOldřichem Kaiserem či Nelou Boudovou), v pohádkách, např. Zakletý vrh nebo Peklo s princeznou a nebo v televizních seriálech jako je např. Ulice nebo seriál Vyprávěj. Stal se také historicky prvním vítězem taneční soutěže StarDance.

V roce 2011 si Roman Vojtek splnil sen, založil s Vítkem Fialou (ze skupiny Lokomotiva) pětičlennou kapelu s názvem Fantastic 80's. Vystupují živě s největšími hity 80. let a to oblečeni do módních výstřelků té doby. V roce 2016 jsme ho mohli vidět v zábavném pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

Video s Romanem Vojtkem z natáčení pro Tvoje tvář má známý hlas si můžete pustit zde:

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.