Dojatý Mišík (70) poprvé viděl sourozence | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dojatý Mišík (70) poprvé viděl sourozence

Mišík se na stará kolena dozvěděl, že má v USA velkou rodinu.
Mišík se na stará kolena dozvěděl, že má v USA velkou rodinu.  (Foto Aha! – Martin Přibyl, ČTK)

Celá léta neměl Vladimír Mišík (70) ani zdání o tom, že za velkou louží má devět sourozenců! Dozvěděl to až nedávno a nyní se poprvé setkal se svými bratry.

Vladimír Mišík„Táta byl jako voják odvelen z Německa někdy v létě 1946, snad už věděl, že maminka je těhotná. A já jsem žil domnění, že padl v Korejské válce,“ řekl v rozhovoru pro idnes.cz. „Ukázalo se však, že žil normální americký život kus od Dallasu a lítal jako pilot s Pan Am. Takže mám tři ségry a šest bráchů, dva z nich přijeli ve středu do Prahy a viděli jsme se poprvé v životě,“ dodal.

Velké překvapení
Osmého března hudebník oslavil sedmdesáté narozeniny a místo koncertu dostal dárek v podobě dokumentu Nechte zpívat Mišíka, který natočila režisérka Jitka Němcová (66). Právě ona narazila na stopu Mišíkových sourozenců a v Americe je vypátrala. „Povedlo se nám to přes moji kamarádku z New Yorku, která zapátrala v amerických vojenských archivech. Byl to šok i pro nás, když jsme zjistili, že táta Vládi nezahynul ve válce, jak jsme si mysleli,“ řekla Aha! režisérka.

„Bylo to největší překvapení, jaké jsem zažil,“ dodal dojatě Mišík. Stejná reakce přišla i ze strany nalezených bratrů. „Jsme šťastní, že jsme se po letech, kdy jsme o naší existenci ani netušili, mohli shledat. A konečně se ukázalo, že aspoň jeden z nás je hudebně nadaný po tátovi, který také celý život hrál na různé nástroje,“ řekli američtí sourozenci Mišíka Thomas a Daniel Gaughanovi při návštěvě v Praze.

Otec důstojník
John Gaughan, otec Vladimíra Mišíka, byl důstojník americké armády. Muzikant uvěřil falešné zprávě, že Gaughan zahynul během válečného konfliktu v Koreji. Ukázalo se však, že zemřel až v roce 2007. O Mišíkovi, který díky němu získal v USA šest bratrů a tři sestry, celý život nevěděl.
Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
10. 3. 2017 • 11:22

Trochu mě zaráží, jak je v 70 sešlej. Inu, život muzikanta je náročný.

dandova
10. 3. 2017 • 08:23

To je síla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.