Bohému ovládly nahé zadky: Diváci se bouří! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bohému ovládly nahé zadky: Diváci se bouří!

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl (Foto ČT a reprofoto Bohéma)

Nahé mužské zadky! Sprostá slova jako ku*va nebo vy*er se na to! I to je seriál o prvorepublikových hvězdách stříbrného plátna. Diváci se bouří nejen proti nahotě, ale i cenzuře, kterou Česká televize nepoužila v seriálu, ale proti divákům!

Seriál Bohéma sliboval, že půjde o něco extra. A to se také České televizi a režisérovi Robertu Sedláčkovi (43) povedlo. Vášnivé debaty ovšem nevzbuzují herecké výkony a zpracování seriálu, ale spíš nahé mužské zadky, které se v zatím odvysílaných třech dílech ukázaly hned dvakrát.

„Pan režisér má zjevně úchylku na mužské zadky. Budiž mu přáno, ale nemohl by se na ně koukat někde v soukromí a ne při natáčení?“ stěžoval si jeden z diváků v diskuzi na stránkách ČT. A nebyl sám! „Pro mne je tahle akce nepokrytě uměleckou sebevraždou tvůrců a řady rádoby herců, když navrch v čase 20:48 je promítána chlupatá mužská *****.  Fujtaxl! Více snad nemá cenu dodávat,“ vyjádřil se další.

Ti, kteří použili mnohem silnější výrazy, byli ale okamžitě Českou televizí cenzurováni! „Pravidla diskuze, protože mi byla smazána poznámka, v níž jsem zlehčil nadšení divačky, když jsem si dělal srandu, pardon legraci, že může někoho nadchnout dlouhý umělecký záběr na chlupatý mužský zadek. Místo zadek jsem použil přiléhavější p... A tím jsem narazil na jemnocit. Tak tedy věřím, že i v seriálu se ozve v takovém případě píp,“ vyjádřil se jeden z diváků postižených cenzurou televize.

Třetí díl Bohémy, který v neděli sledovalo 809 000 diváků, byl přitom plný vulgárních slov, jež by se před 22. hodinou určitě neměly na obrazovkách objevit. A už vůbec ne ve veřejnoprávní televizi! Ve třetím díle např. fiktivní postava mladé herečky Lily Krallové řekne o Adině Mandlové (†81): „Je to obyčejná ku*va!“ Výbuchem vulgarit byl ovšem vášnivý dialog Michala Dlouhého (48) jako Zdeňka Štěpánka s Lenkou Vlasákovou (44) coby jeho manželkou a vnučkou básníka Vítězslava Hálka Elenou. Poté, co ji přistihne v posteli s Julkem Fučíkem, padne během několika sekund hned čtyřikrát věta: „Vy*er se na to!“ A to v půl desáté večer.

Nesmyslné zásahy
Cenzura se seriálu Bohéma očividně netýká. Přitom z diskusí maže Česká televize i slova, která jsou absolutně neškodná. „Já použil v diskuzi to údajně správné a mezinárodní SEKUNDA a bylo vymalováno. Když jsem se pokusil vysvětlit, že jde o správný výraz slova vteřina – tedy se..nda, smazali mi to taky,“ postěžoval si jeden z diváků.


Další rána pro diváky: Po povlečení z IKEA přišla na řadu i deka
Potomci Zdeňka Štěpánka (†71) chtěli na Českou televizi podat žalobu na ochranu osobnosti. Režisérka Jitka Němcová (66), vdova po režiséru Otakaru Vávrovi (†100), zase »televizní román« Terezy Brdečkové (59) nazvala směšným historickým blábolem. A na seriálu se »podepsali« také nedbalí rekvizitáři. V druhém díle dali Vlastovi Burianovi (†70) do ložnice povlečení z IKEA. A teď přešlap zopakovali! Košík narozeného dítěte Oldřicha Nového (†83) vystlali dekou za 99 Kč ze stejného obchodního řetězce.



Přečtěte si
rezacek
1. 2. 2017 • 09:35

To byla přeci ta země, kde zítra znamená včera.

rezacek
31. 1. 2017 • 21:02

Má to být seriál o hercích za války. Mám tomu rozumět, že za války se muvilo jako v nedělní škole a že herci nešukali (snad kromě toto Havla, to byl buzík). Já načapat svou starou, že si to rozdává s Fučíkem, tak z fleku běžím na gestapo. Jiank mně se seriál líbí, zejména ty maskérské kreace, ty jsou mistrovské.

gray35
31. 1. 2017 • 21:00

Povlečení z IKEY, deka z tamtéž,. Julda Fulda nasedá do tramvaje, která má pantografový sběrač, zatímco v té době měly tramvaje ještě kladky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.