Vdova po režiséru Vávrovi: Nevěřím vlastním očím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vdova po režiséru Vávrovi: Nevěřím vlastním očím!

Jitka Němcová a Otakar Vávra
Jitka Němcová a Otakar Vávra (Aha! - Petr Novotný)

Historický blábol k smíchu! Tak vidí seriál Bohéma o prvorepublikových hvězdách v dobách německé okupace manželka jednoho z nejslavnějších režisérů Otakara Vávry (†100). A problém nemá režisérka Jitka Němcová (66) jen s fakty o manželovi a ostatních.

Nenechala si ujít ani jeden díl a nestačí se divit. „Na Bohému se doma s panem profesorem Vávrou, který je v urně, díváme,“ přiznala Aha! vdova po režisérovi, okolo kterého se v seriálu děj hodně točí. „Když se na to díváme, nevěříme svým očím vůbec. To je prostě absolutní zmatek,“ okomentovala Němcová seriál. „Ani tak nejde o ten historický blábol, ale jde o to řemeslo. A to je prostě strašně odvedený. Je škoda, že to takhle dopadlo,“ posteskla si.

Kritika se ale kupodivu nesnesla na představitele Vávry Pavla Batěka (42). „Jak to hraje pan Batěk je úplně v pořádku. Za to ti herci nemůžou, jak to dopadlo. To je tím vedením, dramaturgií a vedením České televize,“ svěřila Němcová Aha! s tím, že celkový dojem ze seriálu je takový, jako kdyby kočička a pejsek vařili dort. A co by tomu podle ní řekla samotná režisérská legenda? „Určitě by se tomu jen smál, protože my se tady tomu smějeme od rána do večera,“ dodala Němcová, která ale na rozdíl od rodiny Zdeňka Štěpánka (†71), která už seriál veřejně kritizovala, nezvažuje žádnou diskuzi ani protesty na Českou televizi.



Přečtěte si
-bello-
30. 1. 2017 • 15:11

paní režisérka kecá Tak docela se s Vávrou nedívá, z Vávry má jen kousek, neb ho omylem vysypala, jak nám kdysi v Semaforu vesele líčila.Tak nevím, kterej kousek z Vávry se jí dochoval je vtipná , měla dost pravdu, ale představa, že spojila život s chlapem o 50 ? let starším něco vypovídá.Sorry madame, ale je to tak !

jity
30. 1. 2017 • 09:10

Tak paní režizérka určitě od pana Vávry ledacos ví. Proč ona nenatočí jeho paměti, to by možná bylo spíše autentické a zajímavé.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.