Seriál Bohéma přitrzuje: Lynč, věšení, vraždy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Seriál Bohéma přitrzuje: Lynč, věšení, vraždy!

Krvavé scény se několikrát zkoušely nanečisto.
Krvavé scény se několikrát zkoušely nanečisto. (Foto ČTK, ara)

Krvavé běsnění! V to se s pátým dílem proměnil seriál Bohéma. Režisér Robert Sedláček (43) se tentokrát nezaměřil na tolik diskutabilní nahá mužská pozadí, ale na vraždění. Seriál se proměnil v krvavý horor.

„Děti do 15 let by tento pořad měly sledovat v přítomnosti rodičů,“ sdělení České televize před každou epizodou seriálu o osudech prvorepublikových hvězd za 2. světové války získalo s pátým dílem ještě větší důraz. I když podle toho, co všechno se v Bohémě už odehrálo, by mělo být varování přehodnoceno na 18 let.

Erotické scény s nahými mužskými zadky, vystřídali oběšenci na ulici. Alespoň tak ztvárnil režisér Robert Sedláček lynčování těch, kteří kolaborovali s Němci. „Došlo mi, že řeči o komunismu a fašismu jsou zavádějící. Příčina je v tom, že je to ta lidská podstata. Komunismy a fašismy jsou důsledkem lidské povahy, ne příčinou, jak se lidé chovají. To jsem pochopil při natáčení seriálu,“ svěřil režisér. A také to tak natočil. A je to opravdu jen pro silné povahy. VRAŽDĚNÍ V KONCENTRAČNÍM TÁBOŘE

Jako nejemotivnější scény přitom Sedláčkovi přišly ty, které se odehrávaly v koncentračním táboře. „Nejvíc podkladů, které jsem studoval, se netýkaly filmu, ale byla to fotka z Osvětimi. Je to vlastně nejpříšernější fotka, kterou jsem kdy viděl. Tam jsou děti na trávě, 3 až 4 roky, a jedno druhému podává pampelišku. A kolem nich chodí čistě krásně oblečení esesáci. A ty děti netuší, že to pro ně skončí...“ prozradil Sedláček. Scény z koncentračního tábora ze 4. dílu přitom nejsou zdaleka tak drastické jako ty z lynčování.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.