Ťukněte si s celebritou! Herečka Hana Brejchová slaví 70 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ťukněte si s celebritou! Herečka Hana Brejchová slaví 70

Hana Brejchová slaví 70. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Hana Brejchová slaví 70. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto ara)

Mladší sestru Jany Brejchové proslavila její první a nejznámejší role ve filmu Lásky jedné plavovlásky od Miloše Formana.

Už je to více než půl století, co zazářila ve filmu Lásky jedné plavovlásky. Tehdy osmnáctiletou Hanu do filmu obsadil její švagr a manžel její sestry Jany Miloš Forman. Brejchová si poté zahrála i v dalším Formanově slavném filmu Amadeus.

Její filmová kariéra pokračovala filmy jako Žirafa v okně, Po stopách krve nebo Nejkrásnější věk. Úspěšným snímkem byl také Matěji, proč tě holky nechtějí, ve kterém Brejchová ztvárnila menší roli. Hana na rozdíl od své slavnější sestry od té doby žádnou větší roli nedostala.

Hana Brejchová je ze šesti dětí. Sama má dvě adoptované dcery Veroniku a Světlanu. Jejím manželem byl Jaroslav Bařina. Pozdní lásku našla i v domově pro seniory. O dvacet let mladší manžel ale bohužel zemřel Hance v náručí.

Hana se v poslední době trpí v dluzích. Nikdy se totiž nevzpamatovala z tragického požáru svého bytu, který se stal před sedmi lety. Se sestrou Janou se rozkmotřily a již roky se nevídají. Sestru dokonce nepozvala ani na svou poslední svatbu.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.