Ťukněte si s celebritou! Herečka Ljuba Skořepová slaví 93! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ťukněte si s celebritou! Herečka Ljuba Skořepová slaví 93!

Herečka Ljuba Skořepová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Herečka Ljuba Skořepová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Aha! - Martin Hykl, herminapress.cz, ara)

93. narozeniny dnes slaví herečka Ljuba Skořepová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Tato úžasná herečka má za sebou desítky rolí. Její cesta k úspěchu byla ale tvrdě vybojována. Ljuba Skořepová měla být původně totiž doktorkou. Rodiče s jejím rozhodnutím stát se světoznámou herečkou rozhodně nesouhlasili.

I přes jejich protesty se však herectví věnovat začala. V roce 1945 dostala angažmá v souboru J. Honzla ve Studiu Národního divadla, kam ji přivedl kamarád a pozdější manžel Josef Pehr. Temperamentní herečka se vrhla vstříc nové zkušenosti a začala spolu s manželem hrát loutkové divadlo.

V roce 1948 se stala jednou z hlavních komediálních hereček Národního divadla. Kapacity jako Honzl, Nedbal, Laurin, Schrom či Potužil se o Ljubu Skořepovou rvali. Chtěli ji obsadit do svých her. Sama herečka vdechla život několika představením. Nejvýznamnější je hra Kam jste dala svá křídla, paní Marie, kterou herečka sama vytvořila.

Poprvé se Ljuba Skořepová objevila před kamerou v komedii Vladimíra Slavínského Právě začínáme. Následovala role pekařovy ženy v Němé barikádě, filmy jako Vyšší princip, legendární Sňatky z rozumu, Chalupáři, Příliš hlučná samota a mnoho dalších. K 90. jubileu připravilo Národní divadlo výstavu fotografií a její přítelkyně fotografka dokonce vytvořila kalendář, kde Ljuba navlíká oděv mladých teenagerů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.