Klan Munzarů: Tajemství jejich milionového majetku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klan Munzarů: Tajemství jejich milionového majetku!

Co s domem v jedné z nejlepších pražských čtvrtí zamýšlejí Munzarovi dál?
Co s domem v jedné z nejlepších pražských čtvrtí zamýšlejí Munzarovi dál? (Foto: herminapress.cz, ara)

Luděk Munzar (83) přišel prapodivným způsobem k domu na pražských Vinohradech. Založil kvůli tomu dokonce nadaci, která evidentně finančně dotuje i zbytek rodiny včetně Munzarovy dcery Báry (44) a jejího přítele Martina Trnavského (46).

O tom, že Luděk Munzar vlastní dům v jedné z nejlepších pražských čtvrtí jsme vás informovali již začátkem roku. Dům před dvaceti lety restituovala Munzarova sestřenice Alena. Ta si podle právníka Miloše Kopeckého vyloženě nepřála, aby po ní dům zdědil právě Luděk Munzar, jeho manželka Jana Hlaváčová ani jejich děti. Osud tomu ale chtěl jinak.

Paní Alena onemocněla Alzheimerovou chorobou a Luděk Munzar se stal jejím opatrovníkem. „Pan Munzar v roce 2010 zjistil, že je sestřenice v léčebně, a o dva roky později podal k soudu návrh na zbavení na zbavení způsobilosti k právním úkonům,“ potvrdil tehdy Kopecký Blesku. Dům, který najdete v Korunní ulici, potom přepsal na nově založenou Nadaci Aleny a Luďka Munzarových. Ve správní radě nadace přitom nesedí nikdo jiný, než Munzarova dcera Bára s přítelem Martinem Trnavským. V březnu 2015 potom Munzar nechal vyškrtnout jméno nemocné sestřenice z názvu nadace.

Bára Munzarová si nedávno stěžovala na nedostatek pracovních nabídek. Faktem ale je, že prostřednictvím nadace finančně dotuje sama sebe i svého přítele. Nadace například sponzorovala Trnavského divadelní spolek Frída, ve kterém nehraje nikdo jiný než Bára Munzarová. Z právního hlediska je ale vše v naprostém pořádku. Nadace chce podporovat umělce. V jejích stanovách se pak doslova píše, že „nadační příspěvek může být poskytován fyzickým i právnickým osobám…včetně osob zakladateli blízkých…“

Další pikantností je, že dům za desítky milionů může Munzar kdykoliv prodat. A vzhledem k tomu, že není problém založit další nadační fond, mohou peníze pohodlně zůstat nadále v rodině. K tomu zatím nedošlo, Munzarovi už ale rozprodali celou půdu domu. A čtyři noví majitelé získali byty za neuvěřitelné ceny. Byt o výměře 142,46 metrů stál jen něco málo přes dva miliony korun. Ani ceny ostatních bytů nepřesáhly částku 14 tisíc korun za metr čtvereční. Za celou půdu tak Munzar inkasoval 4 480 000 korun. Byt v pražských Vinohradech přitom obvykle nepořídíte za méně než 30 tisíc korun za metr čtvereční.



Přečtěte si
ivoadler
9. 9. 2016 • 16:17

Munzar - jeden z mála umělců, který to opravdu umí. A jak je charakterni.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.