WC prkénko vystlané toaleťákem? Chyba jako prase! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

WC prkénko vystlané toaleťákem? Chyba jako prase!

Návštěva veřejných záchodků nebývá nic příjemného.
Návštěva veřejných záchodků nebývá nic příjemného. (Foto: Profimedia.cz, scom)

Neradi používáte cizí záchod a myslíte, že hygieně učiníte za dost, když prkénko pokryjete toaleťákem? To je obrovská chyba, která může mít důsledky na vaše zdraví!

Toaletní papír na záchodové prkénko mnoho lidí dává jako ochranu proti bakteriím, kterými se podle nich prkénko jen hemží. To je ale obrovský omyl! Díky tvaru a hladkému povrchu se totiž bakterie na prkénku neudrží, zato toaletní papír je přímo přitahuje. Má totiž hrubší texturu a působí jako absorbent. Vzhledem k tomu, že je vždy umístěn poblíž záchodové mísy, míří bakterie po každém spláchnutí přímo na něj.

Hygienici tedy radí papír na prkénko nedávat. Navíc je podle nich většina veřejných záchodků čistějších než například domácí kuchyňská linka. Pokud jste tedy na hygienu opravdu vysazení, uděláte nejlépe, když u sebe budete nosit dezinfekční vlhčené ubrousky, kterými si prkénko před použitím otřete, použít můžete i antibakteriální gel na ruce.

Přečtěte si
antonuis.j
19. 7. 2016 • 16:29

To si AHA zase vycucalo z prstu hovadinu - hlavně+ že veřejné záchodky jsou čístší než doma kuchyňská linka. Možná u nich doma, ale normální člověk má linku čistou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.